ENEL- pentru al cincilea an consecutiv in indicele Stoxx Global Esg Leaders

Compania Enel a fost inclusa, pentru al cincilea an consecutiv, in indicele STOXX Global ESG Leaders, care clasifica cele mai performante companii din perspectiva practicilor de mediu, sociale si de guvernanta (ESG).

Enel a fost, de asemenea, confirmat in sub-indicii STOXX Global ESG Social Leaders si STOXX Global ESG Governance Leaders pentru rezultatele deosebite in ceea ce priveste practicile sociale si de guvernanta. Endesa, subsidiara spaniola a Enel, a fost inclusa, de asemenea, in cadrul celor trei clasamente.

Aceasta reusita marcheaza a treia recunoastere la nivel international obtinuta de Enel in luna septembrie 2018 in ceea ce priveste perfomantele sale in sfera sustenabilitatii, dupa includerea sa din nou in indicele global de Sustenabilitate Dow Jones si in indicele Thomson Reuters pentru Diversitate si Incluziune.

Indicele STOXX Global ESG Leaders reprezinta un clasament al companiilor globale cu performante remarcabile in ceea ce priveste standardele de mediu, sociale si de guvernanta, conform indicatorilor ESG (Environmental, Social and Governance) pusi la dispozitie de catre Sustainalytics, un furnizor independent, lider in dom

eniul cercetarii ESG si guvernantei corporative si al evaluarii pentru investitori.

Pe langa acest indice, Grupul Enel este inclus si in alti indici de sustenabilitate de top, precum indicele global de Sustenabilitate Dow Jones, Indicii Euronext Vigeo, Indicele Carbon Disclosure Leadership si Indicele Thomson Reuters pentru Diversitate si Incluziune.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai inalte standarde de sustenabilitate, recunoscut prin includerea sa in acesti indici, atrage din ce in ce mai mult atentia investitorilor ESG, ale caror participatii in cadrul companiei sunt in crestere constanta, reprezentand peste 8,6% din capitalul social al Grupului la 31 decembrie 2017, cu o crestere de 46% fata de 2014. Aceasta crestere reflecta importanta crescuta pe care piata financiara o acorda elementelor non-financiare, ca recunoastere a rolului pe care acestea il au in crearea de valoare sustenabila pe termen lung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.