Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Enel – printre liderii mondiali in domeniul Sustenabilitatii

Logo EnelCompania Enel a fost confirmat încă o dată în seria de indici FTSE4Good, care clasează principalele companii globale în funcție de practicile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și de transparență, în urma evaluării FTSE4Good din prima jumătate a anului 2021. Compania a fost, de asemenea, confirmată de evaluarea semestrială a indicelui Euronext VE (Vigeo-Eiris) World 120.

De două ori pe an, indicele Euronext V.E World 120 examinează cele mai sustenabile 120 de companii din cele mai importante 1.500 de companii în funcție de capitalizarea de piață din America de Nord, Asia-Pacific și Europa.

De asemenea, Enel și-a păstrat poziția în indicii regionali Euronext V.E Eurozone 120 și Europe 120, care evaluează cele mai sustenabile 120 de companii din cele mai mari 500 de companii listate la bursă din Zona Euro și Europa.

Francesco Starace_CEO and General Manager Enel (4)„Modelul de afaceri al Enel, care a adoptat sustenabilitatea ca valoare de bază, încorporând-o în întregul nostru lanț valoric, a fost recunoscut încă o dată de doi dintre cei mai relevanți indici ai pieței financiare care urmăresc performanța companiilor pe criterii de mediu, sociale și de guvernanță. Ne-am angajat să promovăm dezvoltarea durabilă în toate țările în care operăm prin promovarea afacerilor și a tehnologiilor care contribuie la abordarea celor mai importante provocări cu care se confruntă societatea, precum și schimbările climatice, ca singura cale de a crea valoare pentru toți factorii interesați și să ne menținem poziția de lider”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel.

Atât FTSE4Good, cât și V.E au premiat angajamentul Enel de a încorpora practicile ESG în strategia de afaceri de-a lungul întregului său lanț valoric. FTSE4Good a subliniat practicile și transparența Enel cu privire la o gamă largă de subiecte, inclusiv schimbările climatice, biodiversitatea, sănătatea și siguranța, drepturile omului, guvernanța corporativă și transparența fiscală, printre altele. În același timp, V.E, al cărui rating a clasat Enel în poziția de cel mai bun performer în 2020 printre aproape 5.000 de companii evaluate în toate sectoarele de afaceri, a recunoscut performanța remarcabilă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, gestionarea capitalului său uman și promovarea practicilor de bună guvernanță.

Această performanță și poziție remarcabilă este extinsă și la alte companii listate ale Grupului Enel, precum filiala sa spaniolă Endesa, care și-a reînnoit poziția în indicele FTSE4Good și în toți cei trei indici ai V.E. Enel Américas și Enel Chile, filiale Enel care își desfășoară activitatea în America Latină, au fost, de asemenea, confirmate în indicele FTSE4Good.

Conducerea în materie de sustenabilitate a Enel este recunoscută la nivel global prin prezența grupului și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum și în clasamente, cum ar fi indicele global și cel european Dow Jones Sustainability, indicii MSCI ESG Leaders, CDP Climate “A” List, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul „Prime” al ISS, indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion, indicele Bloomberg Gender-Equality, Equileap’s Top 100 Gender Equality Global Ranking, indicii ECPI și indicii de bune practici Thomson Reuters / S-Network ESG.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând în prezent aproximativ 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelul din 2014. Această creștere, care este în concordanță cu recunoașterea tot mai mare a importanței elementelor nefinanciare în crearea unei valori durabile pe termen lung, reflectă consolidarea conducerii globale a Enel în domeniul sustenabilității.

Experiența îndelungată a Enel în ceea ce privește includerea în cei mai importanți indici mondiali de sustenabilitate este susținută de angajamentul său de a se plasa în fruntea celor mai mari provocări energetice cu care se confruntă societatea, cum ar fi economia circulară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...