ENEL: Proiectul City of Energy consolideaza legatura intre scoala si comunitate

Enel City of Energy Constanta Companiile Enel in Romania deruleaza din 2011 proiectul City of Energy, cu scopul de a energiza viata orasului prin arta urbana, creativitate si culoare.

Anul acesta, Proiectul City of Energy a fost dedicat unei teme importante, respectiv: Educatia.

Postul de transformare nr. 131 din Constanta, apartinand societatii E-Distributie Dobrogea, situat in apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanta a fost cel pictat de artistul constantean Mihai Comanescu, cunoscut sub pseudonimul de Boeme, unul dintre cei mai talentati artisti graffiti din Romania. Lui i s-au alaturat elevi creativi ai Liceului Lucian Blaga dornici sa se implice in acest proiect.

Avand ocazia sa se joace cu compozitiile, tinerii au  experimentat crearea formelor gigantice ale mainilor ce transmit mesaje ce au ca scop deschiderea portilor scolii catre sufletul comunitatii. Experienta celor 8 tineri artisti alaturi de Mihai Comanescu este o poveste frumoasa in evolutia lor in si dinspre scoala.

Astfel, peretii postului de transformare aflat in cartierul Poarta 6 au fost transformati intr-o opera de arta moderna cu scopul de transmite mesaje motivationale elevilor dar si comunitatii, subliniind rolul important al educatiei.

In cei 7 ani in care s-a derulat Proiectul City of Energy, compania Enel a redat comunitatii un numar de aproape 30 de posturi de transformare din Bucuresti, Constanta si Timisoara. Acestea au fost transformate din simple constructii in adevarate picturi urbane care infrumuseteaza zonele in care sunt amplasate, dar in acelasi timp spun si povestea lor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.