Enel Romania a dat startul editiei din acest an a proiectului City of Energy

Enel_Romania_Cit_Of_Energy_2014 Andrei Pavel, Goran Ivanisevic, Cedric PiolineCu ocazia Turneului de Tenis ATP Nastase Tiriac, Enel Romania a dat startul editiei 2014 a proiectului City of Energy. Proiectul, lansat de Enel Romania in anul 2011, vizeaza sustinerea comunitatii de artisti urbani si transformarea vizuala a mai multor zone din cele mai importante orase in care compania activeaza, oferind posturile de transformare ca suport pentru arta moderna. Astfel, cei patru pereti ai postului de transformare Enel aflat in imediata vecinatate a Arenelor BNR din Bucuresti – unde s-a desfasurat Turneul de Tenis ATP Nastase Tiriac Trophy – au fost pictati cu simbolurile sportului alb, intr-o opera de arta moderna semnata de artistul Allan Dalla.  Postul de transformare a fost inaugurat cu ocazia meciului demonstrativ Enel_Romania_City_of_Energy_2014„4 Stele Pline de Energie” sponsorizat de Enel Romania, in cadrul caruia croatul Goran Ivanisevic si francezul Cédric Pioline, fostul numar 5 mondial, au jucat impotriva binecunoscutilor jucatori romani Ilie Nastase si Andrei Pavel.

“Editia de anul acesta pune accent pe informarea oamenilor cu privire la patrimoniul cultural si istoric al Romaniei si propune un elogiu al romanilor care, prin munca si pasiunea lor, au dus numele tarii noastre pe cele mai inalte culmi”, spun reprezentantii Enel Romania.

Proiectul City of Energy a debutat in anul 2011, cu un concurs de design la care au participat cei mai cunoscuti artisti urbani ai momentului, printre care Saddo, Sinboy sau Pisica Patrata si a continuat cu o expozitie itineranta de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentati artisti graffiti din Romania.

In 2012, campania a continuat cu o noua provocare – tinerii pasionati de arta urbana au aprins orasul in culori in cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus impreuna artisti urbani, skateri, rolleri, cantareti si DJi care au animat Parcul Tineretului din Capitala.

Editia din 2013 a City of Energy a dedicat mai multe posturi de transformare diferitelor forme si stiluri de arta, fiecare tema fiind unica. In 2013, proiectul City of Energy a fost extins in alte doua orase importante din Romania, Constanta si Timisoara. In Constanta, cu ocazia Zilei Internationale a Biodiversitatii, peretii unui post de transformare Enel aflat in interiorul Delfinariului au fost pictati de artisti locali cu imaginile a sase specii de plante, pasari si mamifere pe cale de disparitie din zona Dobrogii si a Marii Negre. Timisoara a fost primul oras din Romania iluminat stradal inca din 1884, aceasta premiera istorica fiind celebrata printr-un post de transformare pictat de artistul local Flavius Roua.

Proiectul City of Energy continua sa transforme mediul urban intr-unul plin de arta si culoare, prin operele inovatoare ale tinerilor artisti, folosind ca suport posturile de transformare Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.