Enel Romania a lansat o noua editie a competitiei PlayEnergy, dedicata scolilor si liceelor

PlayEnergy2Enel Romania a lansat o noua editie a competitiei nationale PlayEnergy, un proiect educational dedicat scolilor gimnaziale si liceelor. Profesorii ciclurilor gimnaziale si liceale pot inscrie proiectele de participare la competitie pana in luna octombrie 2017. Tema din acest an este “Elibereaza-ti energia!”, iar proiectele participante pot aborda subiecte precum: Eficienta, Colaborare, Inovatie, Tehnologie si Accesibilitate.

Se pot inscrie in competitie scoli gimnaziale si licee atat din cele trei zone deservite de catre Enel, cat si din zone in care acesta nu este un furnizor traditional. Astfel, competitia este deschisa scolilor si liceelor din urmatoarele orase:  Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Arad, Caras Severin, Hunedoara, Timis, Calarasi, Constanta, Ialomita, Tulcea, Dolj, Prahova, Bacau, Arges, Bihor, Brasov, Cluj, Galati, Braila si Iasi.

Georgios Stassis, Country Manager al Enel in Romania.Suntem onorati sa anuntam cea de-a XI-a editie a programului educational PlayEnergy, intrucat pretuim cu adevarat contributia pe care o aduc scolile si tinerele generatii. Tinerii au puterea de a crea o societate mai buna si mai inteligenta. Aceasta este ratiunea din spatele programului PlayEnergy: impreuna cu scolile si cu profesorii, incurajam copiii si adolescentii sa dea frau liber energiei lor pozitive si sa creeze un viitor mai bun, bazat pe implicare si sustenabilitate”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager al Enel in Romania.

 

Pentru a participa, profesorii trebuie sa formeze si sa coordoneze o echipa de maximum 5 elevi din aceeasi etapa de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi realizate in orice tip de format, de la prezentare power point, pana la aplicatii practice sau experimente. Anul acesta, cadrele didactice si elevii pot descarca gratuit kit-ul PlayEnergy 2017 de pe sectiunea dedicata PlayEnergy a site-ului www.enel.ro . Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informatii cu privire la resursele energetice, experimente si inovatii la nivel mondial, cu exercitii si sugestii pentru proiecte. Participantii pot accesa si site-ul http://playenergy.enel.com,  care este disponibil in toate limbile tarilor participante: acesta este un instrument esential pentru conectarea claselor implicate in proiect, unde profesorii si elevii pot gasi, printre altele, materiale educationale, continuturi multimedia, jocuri si experimente interactive.

Termenul limita de inscriere a proiectelor in competitie este 10 octombrie 2017. Dupa inregistrare, proiectele vor intra in etapa de selectie regionala. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experti va selecta primele trei echipe pentru fiecare ciclu de invatamant (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanta pentru tema, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care sa permita accesul la selectia la nivel national. In cea de-a doua etapa a fazei de jurizare, un juriu national va selecta, dintre toate proiectele de la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare ciclu de invatamant, pe baza acelorasi criterii. Castigatorii, atat profesori, cat si elevi, precum si institutia pe care o reprezinta, vor primi sponsorizari pentru sustinerea inovatiei si echipamente tehnice de ultima generatie, in cadrul unei gale ce va avea loc in luna octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.