ENEL Romania a plantat inca 8000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana

Enel _ Mega Copacul 2014Enel Romania si Asociatia MaiMultVerde, cu prijinul a peste 200 de voluntari, au plantat inca 8.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana. Actiunea s-a inscris in ce-a de-a treia etapa a proiectului Enel „Mega Copacul”, proiect lansat in noiembrie 2012. Conform acestuia, Enel s-a angajat sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumata de catre clientii sai. Produsul Energie Verde, disponibil doar pentru clientii de pe piata concurentiala, ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independenta confera clientilor care opteaza pentru Energie Enel_ Mega Copacul Verde garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile.

“Pachetul Energie Verde poate fi achizitionat de orice companie care doreste sa actioneze responsabil fata de comunitate, mediul inconjurator si fata de generatiile viitoare, fiind deja ales de un numar de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicatii. Printre clientii care au optat recent pentru pachetul Energie Verde, aratandu-si astfel grija pentru dezvoltarea sustenabila si reducerea impactului asupra mediului inconjurator se numara si companiile de telecomunicatii COSMOTE Romania si Romtelecom”, spun reprezentantii Enel Romania.

Parcul Natural Comana este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 ha, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar. In trecut, specia predominanta in zona era stejarul, dar, in ultimele decenii, a ajuns sa fie inlocuit de specii invazive sau mai putin valoroase din punct de vedere ecologic (imbunatatirea calitatii aerului si solului, absorbtia de CO2, emisia de O2). In aceste conditii, planul Ocolului Silvic Comana si al Administratiei Parcului este de a reintroduce stejarul prin actiuni de plantare controlate (anumite zone si anumite specii ajutatoare) pentru a imbunatati calitatea mediului si a ajuta la refacerea biodiversitatii care a dus la declararea aceastei zone arie protejata de interes national si international.

Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat in noiembrie 2012, cand 700 de copaci au fost plantati de voluntarii Enel si ai Asociatiei MaiMultVerde, in baza consumului de Energie Verde inregistrat pana la acea data. Toate activitatile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantati, in total, 13.000 de copaci in Parcul Natural Comana.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.