Enel Romania, alaturi de parintii si copiii cu Sindromul Dravet

ENEL post transformare berceni (2)Enel Romania, impreuna cu Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare, a marcat Ziua Internationala de Constientizare a Sindromului Dravet, prin inaugurarea unei statii de transformare, pictate de artisti urbani cu “Supereroul Dravet”. Acesta este un personaj creat de o fetita de 8 ani, al carei prieten sufera de acest tip rar si sever de epilepsie. “Supereroul Dravet” va fi, de asemenea, vedeta intr-o carte de povesti pentruEnel _ Toni Volpe, Country Manager, Radu Cosarca, director comunicare Enel si Adela Chirica copii. Asociatia pentru Dravet strange in prezent fonduri pentru publicarea cartii, cu scopul de a ajuta copiii sa inteleaga dificultatile de a trai suferind de epilepsie, precum si de a oferi incurajare si sprijin pentru copiii care sunt afectati de acest sindrom sau alte epilepsii.

Statia de transformare Enel este amplasata aproape de Centrul de zi “Exista Speranta”, pe care Enel si Asociatia l-au inaugurat in decembrie anul trecut. Centrul este prima unitate prescolara din Romania specializata pentru copiii cu epilepsie, deschis in urma unei donatii acordate de catre companie si Enel Cuore, organizatia nonprofit a Grupului. In cadrul centrului, copiii cu epilepsie – al caror acces in gradinite traditionale si unitati prescolare este, de obicei, limitat – beneficiaza de educatie si terapii. Parintii copiilor inscrisi in cadrul centrului au acces la Enel post transformare berceni (1)sesiuni de socializare, astfel incat sa poata crea un grup puternic de facilitatori, ce vizeaza modificarea conditiilor restrictive de acces la educatie pentru copiii care sufera de epilepsie.

Unitatea are capacitatea de a gazdui un numar de 20 de copii la programul de zi, ce include terapii individualizate, iar alti aproximativ 20 de copii pot participa la sedinte de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologica, terapie ocupationala, stimulare senzoriala, terapie prin arta etc. Centrul dispune si de 10 locuri pentru cazuri sociale (5 la programul de zi si 5 la cel de terapii), finantate integral de catre Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare.

Inaugurarea postului de transformare este parte a proiectului City of Energy, dezvoltat de Enel in Romania, pentru al cincilea an consecutiv, care contribuie la imbunatatirea si schimbarea oraselor in care traim, in locuri pline de culoare si energie, oferind posturile de transformare ale companiei drept suport pentru arta urbana.

In Romania, sunt aproximativ 200.000 de pacienti cu epilepsie, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dar medicii cred ca numarul acestora ar fi mai mare, de 300.000 pana la 500.000. Intre 50 si 60 la suta dintre cazurile de epilepsie debuteaza inaintea varstei de 16 ani, o criza unica, accidentala putand sa apara la 5 la suta din populatie. Epilepsia se situeaza pe locul al doilea ca incidenta in cadrul categoriei de boli neurologice, dupa migrene. Exista, de fapt, cateva zeci de sindroame epileptice, cu cauze, manifestari si evolutii diferite.

Unul dintre cele mai grave este Sindromul Dravet, cunoscut si sub numele de epilepsie mioclonica infantila severa, care debuteaza in primul an de viata, afecteaza aproximativ 200.000 de copii si este incurabil. In afara de crizele epileptice extrem de greu de controlat, este insotit de cele mai multe ori de diferite alte manifestari – tulburari de dezvoltare, intarzieri in achizitia limbajului, instabilitate la mers.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.