Enel Romania sustine tinerii muzicieni romani de valoare

ENEL_Fundatia_Principesa_Margareta_MasterclassCu sustinerea Enel Romania, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a lansat programul de Masterclass national dedicat tinerilor muzicieni romani de valoare. Masterclass-urile dezvoltate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si sustinute de Enel Romania abordeaza intr-o maniera unica si practica educatia muzicala oferind sansa tinerilor muzicieni deosebit ENEL_Masterclass orchestra lectori Emil Visenescu, Rafael Butaru, Florin Mitreade talentati de a beneficia, in Romania, in mod gratuit, de experienta si valoarea artistilor consacrati la nivel international.

Radu_Cosarca_Director_Relatii_Externe_Enel_RomaniaCultura si sprijinirea tinerelor talente se numara printre principalii piloni ai strategiei noastre de responsabilitate sociala, ce vine in intampinarea comunitatilor din care facem parte. De aceea, ne bucuram ca prin intermediul programului dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei avem posibilitatea sa sustinem acei tineri care poate ne vor incanta curand pe scena marilor festivaluri”, a declarat Radu Cosarca, director relatii externe, Enel Romania.

Seria de evenimente a debutat cu masterclass-ul de „interpretare intr-o ochestra simfonica” la Poiana Brasov intre 30 mai si 1 iunie. Muzicienii care i-au ghidat pe tineri sunt dirijorul Tiberiu Soare, clarinetistul Emil Visenescu, violonistul Rafel Butaru si violoncelistul Florin Mitrea, fiecare dintre acestia fiind o personalitate consacrata, cu experienta pe scenele lumii.

Cel de-al doilea masterclass va fi sustinut, in perioada 25 iunie – 4 iulie, de artistul Vasile Moldoveanu. Tenorul roman care s-a bucurat de o cariera spectaculoasa in lume, in spectacolele sale la Metropolitan Opera evoluand pe scena impreuna cu Placido  Domingo si Luciano Pavarotti va sustine masterclassul in sprijinul Fundatiei la Ateneul Roman.

In luna octombrie va avea loc cel de-al treilea masterclass, tinerii muzicienii avand oportunitatea sa colaboreze cu Alexandra Dariescu.Tanara pianista romanca a sustinut concerte in renumitele sali de concerte – Carnegie Hall din New York si Royal Albert Hall din Londra.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.