ENGIE Romania: 3000 de elevi, beneficiari ai programului „Intalnire cu energia”

engie In acest an, 2936 de elevi din clasa a IV-a din judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Covasna, Brasov, Arges, Ialomita, Calarasi, Dolj si Gorj au fost beneficiarii celei de-a zecea editii a programului “Intalnire cu energia”. Programul a fost derulat in perioada 10 martie – 15 iunie de ENGIE Romania, in parteneriat cu Asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Elevii au provenit din 46 de localitati din judetele mentionate, iarengie intalnire cu energia numarul scolilor participante (inclusiv structurile) a fost de 61, cu 156 de clase in care au avut loc intalnirile despre energie.

Pentru desfasurarea celor doua lectii conform planurilor stabilite au fost implicati 12 voluntari ENGIE si 10 voluntari Hands Across Romania, care s-au ocupat pe parcursul intregii perioade de transmiterea informatiilor despre tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extractie pana in locuinte, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural, insistand pe partea de prevenire a accidentelor”, spun initiatorii programului.

Un aspect important al programului a fost concursul „Castiga cu Metano”, concurs prin care elevii de la scolile participante la program au elaborat un proiect colectiv si creativ al scolii, care a materializat viziunea proprie despre energie a fiecarei echipe participante. Ceremonia de premiere a concursului „Castiga cu Metano”, editia 2016, a avut loc pe 22 iunie, la Institutul Francez din Bucuresti, cu sprijinul Brick, Alka, rezultatele finale ale concursului fiind:

Premiul I:

  • Scoala Gimnaziala Nr.1 din Leresti, judetul Arges

Premiul II:

  • Scoala Gimnaziala „Iancu Vacarescu” din Vacaresti, judetul Dambovita Premiul III: Scoala Gimnaziala „Sfantul Nicolae” din Targu Jiu, judetul Gorj

Mentiuni:

  • Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Stefanesti, judetul Arges
  • Scoala gimnaziala „Mircea Voda” din Calarasi, judetul Calarasi
  • Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” Targoviste, judetul Dambovita
  • Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” din Calarasi, judetul Calarasi
  • Scoala Gimnaziala „Mircea cel Batran” Curtea de Arges, judetul Arges.

Pentru obtinerea acestui rezultat, echipa castigatoare din Leresti, formata din 12 elevi coordonati de invatatoarea Elena Damaschin, va merge intr-o tabara in judetul Sibiu. In perioada zilelor respective, copiii vor putea sa si aplice practic tot ceea ce au invatat in cadrul programului “Intalnire cu energia”, consolidand, astfel, informatiile pretioase deprinse la cele doua lectii.

„Intalnire cu energia”, program traditional pentru ENGIE, face parte din platforma de responsabilitate sociala a companiei, Energie pentru fapte bune. Lansat in octombrie 2007 si derulat in fiecare an in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, programul s-a adresat unui numar de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat pana acum in proiect, investind peste 3000 de ore de voluntariat in aceasta actiune.

1 Response

  1. Degeaba am câștigat premiul 3 fiindcă copiii nu au primit niciun premiu măcar pentru efortul lor în care s-au implicat am crezul ca este ceva serios dar m-am inselat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.