Ericsson: Broadband-ul, tot mai important pentru dezvoltarea sustenabila a societatii

In urmatorii 15 ani contributia broadband-ului la dezvoltarea sustenabila a societatii va creste considerabil la nivel modial, se arata intr-un raport intocmit de Ericsson si Comisia de Broadband si Dezvoltare Digitala (o initiativa comuna a Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor si UNESCO). Intitulat “Transformative Solutions for 2015 and Beyond”, raportul analizeaza planurile nationale legate de broadband a 138 de tari si identifica cele mai bune practici de guvernare. Acesta indemna guvernele sa actioneze cat mai repede pentru a include broadband-ul in agenda pentru dezvoltare nationala si ofera cateva recomandari in aceasta directie. Totodata, raportul prezinta pentru prima data studii care arata modul in care ţarile din jurul lumii folosesc planurile naţionale de broadband ca politici cheie pentru a accelera dezvoltarea sustenabila.

“Pe masura ce s-a conturat agenda pentru dezvoltare sustenabila, am simtit nevoia de a vedea actiuni şi rezultate. Am observat ca broadband-ul ofera multe oportunitati pentru a transforma toate aspectele societatii. Tehnologia evolueaza mai repede decat politicile publice si ne dorim sa facem tot ceea ce ne sta in putere pentru a face cunoscut potentialul acesteia,” a declarat Hans Vestberg, Presedinte si CEO Ericsson.

Raportul prezinta si zece recomandari pentru a face broadband-ul mai accesibil pentru toata lumea, a implementa politici de dezvoltare nationala si a genera integrarea intre sectoare a actiunilor sociale si economice cu ajutorul broadband-ului si a tehnologiei.  Sunt oferite si exemple de bune practici din cinci tari – Japonia, Mexic, Filipine, Rwanda si Suedia – care au reusit cu succes sa integreze o serie vasta de obiective de dezvoltare in planurile lor nationale de broadband, prin eforturile comune ale sectorului public si celui privat.

Ericsson Transformative Solutions for 2015 and Beyond

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.