Euromedic: 600 de radiografii pulmonare gratuite realizate in 10 zile

In numai 10 zile au fost epuizate radiografiile gratuite facute de Euromedic in cadrul campaniei “Respira ADANC si gandeste-te BINE!”, campanie dedicata informarii, educarii si preventiei cancerului pulmonar. Numarul radiografiilor gratuite a fost de 600, cate 150 pentru fiecare centru din orasele: Arad, Bucuresti, Constanta si Petrosani.

“Suntem foarte bucurosi ca in campania “Respira ADANC si gandeste-te BINE!”, multe persoane au reacţionat pozitiv, astfel incat numarul de 600 de radiografii oferite gratuit s-a epuizat cu mult timp inainte de finalizarea campaniei. Desi nu mai sunt disponibile radiografii gratuite, Euromedic Romania va fi in continuare alaturi de persoanele care doresc sa faca aceasta investigaţie, oferindu-le acestora o reducere de 60%, preţul final ajungand la 30 lei, reducerea fiind valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie”,  a declarat Dr. Anca Petca, Presedinte Euromedic Romania.

Datorita descoperirii tardive, deseori in stadii depasite din punct de vedere terapeutic, doar 14% din pacientii diagnosticati ajung sa supravietuiasca o perioadă de timp mai indelungata (5 ani).

“Prin mesajul campaniei noastre “Respira ADANC si gandeste-te BINE!” am reusit sa atragem atentia in ceea ce priveste cancerul pulmonar. Rezultatele campaniei arata ca oamenii au inteles foarte bine importanţa unui control periodic – care, facut la timp, de cele mai multe ori le poate salva viata. Toate aceste actiuni pe care le facem sunt pentru a elimina din mentalul colectiv “cancerul” ca o sentinta irevocabila la moarte”, a precizat  Dr. Iustina Fusu, medic specialist radioterapie, Vicepresedinte al Ligii Romane de Cancer.

Se estimeaza ca peste 1,3 milioane de persoane mor anual, in intreaga lume, datorita cancerului pulmonar.

”Peste tot in lume, cancerul reprezinta o problema majora pentru sanatatea publica. In România, aceasta este a doua cauza de deces, dupa bolile cardiovasculare. Spre deosebire de ţarile dezvoltate unde diagnosticul de cancer se face in fazele incipiente, in România se face in stadii avansate. Frecvenţa cazurilor de cancer a crescut la toate categoriile de vârsta. Din fericire, numeroase forme de cancer pot fi tratate cu succes daca sunt depistate cât mai devreme”, Dr. Dana Stanculeanu, medic primar oncolog Instititul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu“, Bucuresti.

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate datorata neoplaziilor, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor.

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.