Euromedic face gratuit 600 de radiografii, in cadrul campaniei „Respira adanc si gandeste-te bine!”

Companiile Euromedic Romania si Roche Romania sprijina campania de informare si educare privind cancerul la plamani „Respira adanc si gandeste-te bine!”, desfasurata in luna noiembrie de Liga Romana de Cancer.  Astfel, intre 4 – 30 noiembrie, Euromedic Romania va efectua  600 de investigatii RX pulmonar gratuite, cate 150 in fiecare dintre centrele din  Arad, Bucuresti – Fundeni, Constanta si Petrosani.  Investigatiile gratuite se realizeaza  pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org si www.euromedic.ro.

„Prin aceasta campanie dorim sa oferim oamenilor cat mai multe informatii cu privire la cancerul pulmonar, astfel incat sa constientizeze importanta unui control preventiv anual, pentru ca aceasta afectiune sa poata fi depistata si tratata la timp. Campania de lupta impotriva cancerului pulmonar este o campanie de educare si responsabilizare a populatiei din Romania, prin care vrem sa tragem un semnal de alarma asupra statisticilor in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer la plamani – sa fie cat mai mic”, a declarat dr. Iustina Fusu, Vicepresedinte al Ligii Romane de Cancer.

Cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer din lume, cu incidenta maxima la barbati si pe locul doi la femei, dupa cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel facand cate o victima umana. Diagnosticat din timp, cancerul de plamani poate fi vindecat.

„Implicarea Euromedic  in depistarea si tratarea cancerului reprezinta azi una din directiile definitorii ale activitatii noastre pe plan european. Consideram ca este important sa ne implicam activ si sa ajutam sistemul national de sanatate si populatia din Romania prin efectuarea celor 600 de investigatii imagistice – radiografii pulmonare – pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei initiate de Liga Romana de Cancer. Totodata, sprijinim extinderea initiativei noastre la nivel national si recomandam preluarea ei de cat mai multi colegi si clinici medicale, mai ales din sectorul privat”, a declarat  dr. Anca Petca, Presedinte Euromedic Romania.

Campania va fi vizibila prin numeroase mijloace de informare: la metrou, in Bucuresti, prin panouri outdoor in orasele Arad, Bucuresti, Constanta si Petrosani – in marile intersectii semaforizate si in zone intens populate, postere in statiile de autobuz sau alte mijloace de promovare publica locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.