Europharm Distributie si Habitat – traininguri despre eficienta energetica

Europharm Distributie si Habitat for Humanity Romania au invatat 455 de persoane despre ceea ce inseamna eficienta energetica. Informatiile cuprinse in sesiunile de training au constat in: aspecte referitoare la utilizarea eficienta a aparatelor electrocasnice si eficienta termica a locuintei, tipuri de materiale si tehnologii pentru izolatie, precum si secrete din practica. Sesiunile de training s-au desfasurat astfel: sesiunea de tip “train the trainer”, la care au participat 8 reprezentanti Europharm Distributie din Bucuresti, Baia Mare, Brasov si Suceava si cate un reprezentant al Habitat for Humanity Romania din cele sapte filiale. Scopul acestei sesiuni a fost acela de a fi instruiti cate doi traineri (unul de la Europharm Distributie si unul de la Habitat for Humanity Romania) pentru ca, apoi, acestia sa poata instrui impreuna mai multe familii din judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Succeava.

“In colaborarea noastra cu Habitat for Humanity Romania ne-am implicat in viata societatii locale si altfel decat prin traditionala constructie de case pentru cei in nevoie. Am ales sa promovam intern un proiect de eficienta energetica prin care angajatii nostri sa poata interactiona si oferi solutii practice familiilor din comunitati defavorizate economic. Eficienta energetica este o prioritate si pentru business-ul Europharm. Ne concentram constant pe reducerea consumului de energie si apa si a cantitatii de deseuri generate”, a declarat Margareta Mares, Director General Europharm Distributie.

Trainingul a fost sustinut de doi specialisti in eficienta energetica. Durata acestuia a fost de o zi si s-a desfasurat la inceputul lunii noiembrie. Trainingurile cu cei 455 de beneficiari s-au derulat pe parcursul lunilor noiembrie si decembrie. Aceste traininguri au fost organizate de Habitat for Humanity Romania cu sprijinul financiar al City Financial.

„Pe langa programele de constructii, Habitat for Humanity Romania pune din ce in ce mai mult accent si pe sprijinul familiilor prin programe de educatie financiara si educatie pentru eficienta energetica. In anul 2012, la nivel national, Habitat for Humanity Romania a oferit traininguri gratuite pentru 417 familii. Ne propunem sa continuam desfasurarea acestor activitati care aduc valoare adaugata considerabila comunitatilor, si in viitor, crescand substantial numarul familiilor consiliate”, a declarat Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania.

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.