Expozitie de fotografie despre frumusetea copilariei, in Capitala

Organizatia Salvati Copiii a inaugurat, recent, expozitia de fotografie „Copilul are drepturi chiar de la nastere”. Aceasta cuprinde cele mai expresive 30 de fotografii ale Campaniei Globale pentru Educatie, realizate de copii si parinti din Romania, care ilustreaza frumusetea copilariei timpurii. Inaugurarea a avut loc in prezenta reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Prefecturii Municipiului Bucuresti si ai reprezentantilor organizatiei Romani Criss. Expozitia fotografica este gazduita de Muzeul  National de Arta al Romaniei si Primaria Municipiului Bucuresti, pe partea pietonala, pana pe 7 iunie 2012.

„Campania Globala pentru Educatie, editia 2012, a avut loc in perioada aprilie-mai si a inclus 710 unitati scolare si 78.000 de participanti. Tema acestui an a fost calitatea educatiei si protectiei în perioada copilariei timpurii (0-8 ani), astfel incat copilul sa beneficieze de un start bun in viata. Desi tema expozitiei si continutul fotografiilor este unul pozitiv, mai sunt multe masuri de luat pentru ca intr-adevar frumusetea copilariei sa fie traita de toti copiii din Romania si din lume”, spun initiatorii campaniei.

Statisticile arata ca Romania ocupa penultimul loc in UE din punct de vedere al accesului copiilor cu varsta intre 0 si 3 ani la servicii de educatie si ingrijire pe durata copilariei timpurii . Doar  un sfert dintre copiii romi au avut experienta gradinitei .

 „In Romania mai sunt inca multe de facut pentru a asigura respectarea drepturilor celor mai mici dintre copii si dorim ca prin aceasta expozitie sa reamintim ca este datoria noastra, atat a autoritatilor, cat si a societatii civile, sa facem eforturi suplimentare pentru ca astfel de imagini ale unor copii fericiti sa devina caracteristice pentru societatea romaneasca”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

In cele 710 de gradinite, scoli si licee participante la Campania Globala pentru Educatie din luna aprilie, copiii, alaturi de cadrele didactice, parinti, reprezentanti ai autoritatilor locale si membri ai comunitatilor, au participat la activitati de informare si constientizare cu privire la importanta ingrijirii si educatiei in timpul copilariei timpurii (0-8 ani) și au ilustrat, prin fotografii, desene si picturi, cum ar trebui sa arate copilaria timpurie ideala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.