Fabrica Carpatcement, vizitata de „Tineri gardieni ai mediului”

CarpatcementFabrica de ciment Carpatcement de la Fieni a fost vizitata de o echipa de „Tineri gardieni ai mediului”. Echipa a fost formata din sase elevi de la Liceul Tehnologic „Aurel Rainu”. Acestia au verificat indicatorii de mediu din fabrica. Aflat la ce-a de-a treia editie, proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” pune accent pe informarea comunitatii despre performantele de mediu ale fabricii Carpatcement Fieni. Elevii au avut acces la datele masurate, precum si la instrumentele care asigura monitorizarea continua.Carpatcement

cristianVoinitchi”Ne dorim ca oamenii sa stie ca lucrurile in fabrica s-au schimbat in bine. Consideram ca e nevoie sa informam in mod corect comunitatea despre impactul operatiunilor noastre, iar prin proiectul „Tinerii gardieni ai mediului” oferim aceasta posibilitate. Copiii de la liceul din Fieni vin pentru al doilea an consecutiv in fabrica sa masoare indicatorii de mediu. Valorile acestora sunt apoi comunicate in media locala pentru ca toata lumea sa aiba acces la ele si sa observe ca sunt in limitele impuse de legislatie”, a declarat Cristian Voinitchi, director al fabricii de ciment Fieni.

Elevii au vizitat camera de comanda, precum si celelalte incaperi de unde este controlata activitatea in fabrica de ciment. Responsabilul de mediu al fabricii le-a explicat atent toate procesele si procedurile de masurare a indicatorilor de mediu, pentru ca, mai apoi, elevii sa poata interpreta indicatorii de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.