Farmexpert a devenit partener strategic al Fundatiei Hope and Homes for Children

Farmexpert - HHC 2Farmexpert s-a alaturat Hope and Homes for Children in calitate de partener strategic, investind 40.000 de euro in programul de prevenire a separarii copilului de familie.

Parteneriatul dintre distribuitorul de medicamente si Hope and Homes for Children se va derula pe o perioada de un an si consta in implementarea masurilor necesare pentru rezolvarea si prevenirea situatiilor de risc de abandon pentru 60 de copii din trei judete si din Bucuresti.

Costul mediu pentru a sprijini un copil aflat in pericol de abandon este de circa 700 de euro anual, in timp ce statul roman cheltuie aceasta suma cu un copil care ajunge in orfelinat lunar.

Iulian Trandafir, director general al FarmexpertCredem cu tarie ca orice copil merita sa aiba parte de o familie, sprijin, educatie. Ne dorim sa ajutam si sa contribuim permanent atat la imbunatatirea vietii sociale, cat si la mentinerea unui nivel de trai cel putin decent in comunitatile din jurul nostru, astfel ca implicarea noastra alaturi de Hope and Homes for Children continua seria proiectelor de responsabilitate sociala marca Farmexpert. Mai mult decat atat, consideram ca este absolut necesar sa aducem contributii si prin participarea noastra activa la proiecte de CSR, incercand sa oferim o alternativa la o viata mai buna”, a declarat Iulian Trandafir, director general al Farmexpert.

Hope and Homes for Children a dezvoltat de-a lungul anilor programul „Active Family Support“ care identifica familiile in care pericolul abandonului copiilor este acut si intervine cu sprijin psihologic, sanitar, social si material pentru a stabiliza situatia si a preveni abandonul.

Peste 80% din cazurile familiilor vulnerabile preluate de Hope and Homes for Children contin cel putin un element relevant legat de sanatatea precara a copiilor sau a parintilor ori de abandon scolar. De multe ori, intr-o familie vulnerabila socio-economic, primii si cei mai afectati sunt copiii, cu parinti care nu fac fata nevoilor de ingrijire constanta si corecta a celor mici. In aceste cazuri, de multe ori nu e vorba doar de o lipsa materiala, ci si de excluziune sociala si de lipsa unei educatii si consiliere de baza, dar relevante. In aceste situatii, copiii risca sa fie din ce in ce mai neglijati, parintii de multe ori se despart, iar parintele ramas nu mai are cum sa se ingrijeasca cum trebuie de copil, ceea ce duce la abandon scolar si apoi, daca nu se intervine din exterior, la institutionalizare.

Programul de prevenire a separarii copilului de familie a fost initiat in anul 2001 si, in aceasta perioada, Fundatia a lucrat cu peste 3.000 de familii, aproximativ 9.000 de copii fiind ajutati in mod direct sa ramana alaturi de familiile lor, iar pentru alti 18.000 a contribuit, prin asistenta tehnica si financiara, la prevenirea separarii lor de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.