Farmexpert a sustinut 61 de copii sa ramana alaturi de familiile lor

Beneficiari Hope and Homes for ChildrenFarmexpert si Fundatia Hope and Homes for Children au reusit sa sprijine, in ultimul an, 61 de copii sa ramana alaturi de familiile lor.

Masurile de prevenire a abandonului au vizat 20 de familii din Bucuresti si din judetele Brasov, Sibiu si Suceava, care au fost ajutate sa ramana impreuna. Pe parcursul primului an de parteneriat cu HHC, Farmexpert a investit 40.000 de euro.

Costul mediu pentru a sprijini un copil aflat intr-o situatie de risc de abandon sa ramana alaturi de familie este de aproximativ 700 de euro anual, in timp ce statul roman cheltuie aceasta suma lunar cu un copil care ajunge in orfelinat. Cei 61 de copii au fost sprijiniti sa nu abandoneze scoala, iar familiilor li s-a oferit suportul necesar pentru imbunatatirea conditiilor de trai.

Sanatatea si educatia sunt pilonii principali in strategia promovata de Farmexpert pe zona de CSR. Am decis sa continuam parteneriatul cu Hope and Homes for Children, deoarece consideram ca este extrem de important ca orice copil care are nevoie de sprijin trebuie sa ramana in sanul familiei si sa beneficieze de cel mai bun start in viata si de o educatie pe masura”,  a declarat Iulian Trandafir, Director General al Farmexpert.

Interventiile realizate in cadrul parteneriatului s-au axat pe izolarea si renovarea locuintei, refacerea acoperisului acolo unde a fost nevoie, achizitionarea de sobe necesare pentru incalzire si gatit, achizitionarea de lemne de foc, suplimentarea resurselor de hrana sau sprijin cu plata chiriei pe o perioada determinata de timp.

Familiile au primit produse de igiena personala si igienico-sanitara, iar copiilor li s-au cumparat rechizite, imbracaminte si incaltaminte potrivite varstei si nevoilor lor. Parintii au fost consiliati in vederea asumarii responsabilitatilor parentale, pentru gasirea unui loc de munca menit sa le asigure independenta financiara, precum si pentru pastrarea acestuia. Acolo unde a fost cazul, mamele abuzate fizic si emotional au fost consiliate de specialistii Fundatiei.

Primul an de parteneriat dintre Farmexpert si Hope and Homes for Children a inclus si sustinerea financiara a Hope Concert 2018, concertul caritabil anual al Fundatiei. Parteneriatul strategic dintre Hope and Homes for Children si compania Farmexpert va continua si in 2019, axandu-se in continuare pe programul de prevenire a separarii copilului de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.