FDSC a lansat Fondul de Inovare Civica, in valoare de 275.000 de dolari

responsabilitatea sociala a companiilorFundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat un nou apel al Fondului pentru Inovare Civica (CIF), in valoare de 275.000 de dolari. Finantarea fiecarui proiect poate ajunge pana la 15.000 dolari. Anul acesta, programul are o componenta noua, rezultata din parteneriatul incheiat cu Enel Romania. Prin intermediul acesteia sunt incurajate actiunile de mobilizare civica ce vizeaza imbunatatirea accesului la energie sau identificarea de solutii energetice alternative eficiente/ verzi. Este cel de-al cincilea an consecutiv al Programului, al carui principal partener este Romanian American Foundation. Inca de la infiintare, in 2012, Fondul pentru Inovare Civica a fost sustinut exclusiv de donatori privati, precum companiile OMV Petrom si Raiffeisen Bank, cu a caror sustinere financiara au prins viata pana acum aproximativ 90 de proiecte.

Experientele din anii trecuti ne arata ca interesul organizatiior pentru aceasta zona, a mobilizarii cetatenesti, ramane una crescuta si ca granturile, fie ele si mici, le pot ajuta in mod real sa faca diferenta in comunitatile pe care le sustin. Cele aproximativ 20 de proiecte selectate in runda 2015 vizeaza o paleta larga de subiecte, toate punand insa in centru cetateanul, drepturile sale, capacitatea de a se angaja intr-un dialog constructiv cu autoritatile si de a face o schimbare”, a declarat Raluca Teodor, coordonator al Fondului pentru Inovare Civica.

Prin componenta pentru inovare civica sunt eligibile pentru finantare activitati ce: mobilizeaza si responsabilizeaza cetatenii, initiative de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice si precum si pentru educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii. Important este ca activitatile proiectului sa aiba ca scop implicarea oamenilor pentru rezolvarea unor probleme de interes comun.

Imbunatatirea accesului la energie isi gaseste si ea finantarea prin noua componenta, sustinuta de Enel Romania. Ca exemplu, pot fi de interes proiecte ce stimuleaza cetatenii sa gaseasca solutii pentru energia regenerabila, (solara, eoliana etc.) pentru conectarea la energie a  localitatilor izolate , educa populatia despre  consumul eficient si sigur al energiei electrice sau imbunatatesc accesul la energie pentru gospodariile dezavantajate economic si social. In plus, voluntari din cadrul Enel isi vor oferi experienta si cunostintele in domeniu proiectelor castigatoare.

Pot aplica in cadrul prezentului apel al Fondului pentru Inovare Civica organizatiile neguvernamentale infiintate in Romania, care pot veni singure sau in parteneriat cu alte organizatii sau institutii. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie este 18 mai 2016, ora 16.00.

Pentru ami multe detalii, clic AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.