Federal Mogul pregateste tinerii talentati pentru viitoare functii de conducere

Toma Andreea FederalEducatia ramane in continuare un domeniu predilect in care companiile dezvolta proiecte de responsabilitate sociala corporativa, fie ca se adreseaza comunitatilor in care ele opereaza sau angajatilor si familiilor acestora. Bursele de studii, stagiile de internship platite sau cursurile vocationale, sunt doar cateva exemple in acest sens. De ce educatia? Pentru ca ea este motorul dezvoltarii societatii, cu impact direct in economiile tarilor. Am vorbit despre acest subiect cu Andreea Toma – HR Representative, Federal-Mogul Motorparts, compania deruland in premiera in acest an un program global de pregatire a tinerei generatii de lideri.

– Care este conceptul programului si care sunt obiectivele lui?

– Anul acesta am organizat pentru prima data programul European Federal-Mogul pentru Absolventii 2016 care are ca scop pregatirea tinerilor talentati pentru viitoare functii de conducere in cadrul companiei. Acest program este derulat pe o perioada de 2 ani, este destinat absolventilor de studii universitare si ofera tinerilor specialisti oportunitatea de a se dezvolta profesional in domeniul ales de ei. Tinerii au sansa de a lucra in cadrul unor echipe internationale, de a dezvolta proiecte in care sa isi testeze si mai ales sa isi antreneze abilitatile de lideri. Pentru acest an au fost puse la dispozitie pozitii in departamentele de Inginerie din cele doua fabrici Federal-Mogul de la Ploiesti, iar in Bucuresti in cadrul departamentelor de Resurse Umane si Achizitii.

–  Cui se adreseaza programul si ce trebuie sa demonstreze ei pentru a fi acceptati?

– European Graduate Program se adreseaza atat tinerilor absolventi de studii superioare cat si studentilor aflati in ultimul an de studii universitare. Prin intermediul acestui program cautam sa identificam tineri cu potential inca nedescoperit, talentati, si nu in ultimul rand motivati sa faca si sa puna lucrurile in miscare.  Ce ar trebui sa demonstreze? La inceput de cariera este greu sa demonstrezi competente intr-un anumit domeniu, multi dintre ei avand pentru prima data contact cu mediul profesional. Insa curiozitatea de a experimenta activitati extra curriculare, curajul de merge in diverse schimburi interculturale, seriozitatea cu care abordeaza anumite situatii  si nu in ultimul rand „incapatanarea” de a-si duce la capat visul, sunt cateva traasaturi care dorim sa le vedem.

– Care sunt principalele activitati din cadrul programului?

– Programul este structurat pe o perioada de 2 ani, iar la fiecare 6 ani luni tinerii vor face stagii in diverse entitati Federal-Mogul din Europa, perioada maxima in care vor fi plecati fiind de 1 an. In fiecare rotatie acestia vor avea de realizat un proiect specific entitatii in care se afla. Exista si situatia in care, in functie de preferintele tinerilor legate de competentele pe care vor sa le dezvolte, primesc sarcini diferite  pentru perioada in care vor fi plecati.  De asemenea, pe tot parcursul celor 2 ani, vor participa la programe de dezvoltare la nivel international  (anul acesta Romania a fost punctul de intalnire al celor 12 tineri din cadrul programului) menite sa-i scoata din zona lor de confort si sa-i puna fata in fata cu situatii reale din mediul de business.

– Cand incepe urmatoarea editie?

– Candidatii selectati sa se alature companiei noastre in cadrul European Graduate Program isi vor incepe activitatea in septembrie 2017, insa procesul de recrutare, cu toate etapele sale, se va desfasura intre lunile martie – mai 2017. Este un proces complex de selectie in care sunt folosite atat metode clasice de intervievare cat si metode de evaluare a potentialului candidatilor in diverse situatii de business.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.