Femeile schimba lumea. Competitie video internationala pentru liceeni si studenti

connecther competitie videoOrganizatiile americane Connecther si Harvard College Social Innovation Collaborative au lansat editia 2018 a competitiei internationale Girls Impact the World Film Festival. Liceenii si studentii din intreaga lume sunt invitati sa inscrie online, pe site-ul ConnectHer, max. doua povestioare video, de cate 3-6 minute fiecare. Candidatii trebuie sa nu fi implinit 25 de ani la 31 decembrie 2017. Ca in fiecare an, tema generala a competitiei vizeaza drepturile femeilor si ale fetelor.

Editia 2017-2018 propune subiecte specifice de concurs, precum: Independenta economica; Educatie; Drepturi egale salariale; Sanatate; Mortalitatea materna; Saracie; Povestile refugiatelor; Trafic sexual si scalvie; Violenta domestica; Imaginea femeii in mass-media; Antrepenoriatul feminin (leadership); Femeile si mediul.

Filmele pot fi narative, documentare, investigationale, animate, muzicale etc. Trebuie sa fie creatii originale, produse dupa 1 ianuarie 2016. Trebuie, de asemenea, sa nu fi fost difuzate, sa nu fi avut loc vreo premiera a lor. Filmele trebuie sa se incheie cu o serie de cadre despre proiectele a cel putin doua organizatii, in acord cu cu tematica abordata in film. Organizatorii recomanda tinerilor ca, ulterior inscrierii in concurs, sa-si promoveze filmele pe pagina de Facebook a competitiei, pentru a atrage cat mai multe aprecieri si pentru a candida astfel la categoria Premiul publicului. Termenul limita de inscriere in concurs este 20 ianuarie 2018.

Valoarea totala a premiilor oferite este de 20.000 de dolari. Marelui castigator ii revin 5000 USD, iar restul de bani sunt impartiti la mai multe categorii.

Linkuri utile: Pagina web a competitiei; Pagina de inscriere in concurs

Sursa foto: Connecther

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.