Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR EVENIMENTE

Festivalul Brazilor de Craciun: Fonduri de 700.000 de euro, pentru educatia copiilor vulnerabili

Salvati Copiii_4La Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment organizat de Salvati Copiii, s-au colectat fonduri in valoare totala  de 700.400 euro, dintre care 180.000 de euro obtinuti de bradul-poveste al lui Omid Ghannadi, realizat cu sprijinul emisiunii „La Maruta”.

Astfel, peste 5.000 de copii vor putea sa mearga la scoala si sa primeasca sprijin in programul educational Salvati Copiii. 

Seara de gala a celei de-a 19-a editii, a fost pusa sub semnul magiei care sta in gesturile fiecaruia dintre noi. Prezentarea de exceptie a fost asigurata prin generozitatea Andreei Raicu si a lui Catalin Maruta.

Peste 250 de personalitati din mediul de afaceri, media, arta si cultura au fost alaturi de cauza copiilor vulnerabili, licitand brazii special creati pentru ca toti copiii sa poata ramane in scoala. Momentele artistice de exceptie au fost sustinute pro-bono de Light Quartet si The Mono Jacks.

Alti 11 brazi unicat, special pusi in slujba binelui, mai pot fi licitati pe pe www.lavacow.com pana marti, 17 decembrie 2019.

Gabriela Alexandrescu-Salvati Copiii”Festivalul Brazilor de Craciun este mult mai mult decat un eveniment de strangere de fonduri,  iar ceea ce am reusit sa construim impreuna – voluntari, designeri, sustinatori – e un micro-sistem in care niciun copil sa nu fie lasat in afara scolii pentru ca e prea sarac sau pentru ca autoritatile uita de el. De 19 ani acest micro-sistem, care are ca resursa solidaritatea, face cu adevarat miracole. Miracolul de Craciun sta in faptele noastre”, a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Brazii-mesager ai binelui

De 19 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment – reper, care asaza dreptul la educatie al copilului in centrul agendei publice.

Cea mai mare suma licitata a fost pentru bradul creat de Omid Ghannadi, 180.000 euro, un nou record inregistrat la Festivalul Brazilor de Craciun. Acesta a fost achizitionat de catre Kaufland Romania, Catena, Lidl, Beautik Haute Parfumerie si BCR.

„E al saselea an de cand particip la Festivalul Brazilor de Craciun si pana acum am realizat brazi ca obiecte de design. Anul acesta mi-am dorit sa fac o poveste , pentru ca educatia, dincolo de calcule si cifre, se face din povesti. Iar in aceasta seara am reusit sa conving oamenii ca povestea conteaza si, foarte important, este ca am vandut un brad care si peste 100 de ani va fi sanatos si cu radacinile in pamant si va duce mai departe povestea”, a declarat Omid Ghannadi.

„Educatia este una dintre directiile strategice ale companiei Kaufland Romania. Sustinem accesul la educatie pentru toti copiii Romaniei. De aceea suntem alaturi de Salvati Copiii si suntem recunoscatori ca avem sansa de a fi parte a acestei cauze”, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, Kaufland Romania, compania care a oferit cea mai mare suma, 100.000 euro.

Bradul creat de Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, a fost licitat contra sumei de  45.000 euro, iar Miruna Ardelean a conceput, cu sprijinul Atelierelor Ilbah, un brad licitat pentru 40.000 euro.

 Bradul Salvati Copiii, realizat de designerul Stefania Mircea impreuna cu voluntarii si copiii de la Salvati Copiii, a fost licitat contra sumei de 28.000 euro.

Informatii de context:

  • La nivelul anului scolar 2017-2018, rata abandonului scolar la nivel national in invatamantul primar si gimnazial era de 1,7% (aprox. 30.000 elevi). Cea mai mare rata a abandonului scolar s-a inregistrat in Regiunea Centru cu 2,6%, urmata de Regiunea Sud-Est, cu 2%.
  • Mediul rural se confrunta cu un numar considerabil mai mare de copii care abandoneaza scoala, cu un procent de 2,2% in 2015, fata de cel urban cu 1,5% in acelasi an. La nivelul anului scolar 2016-2017, invatamantul primar si gimnazial inregistreaza o rata a abandonului de 1,1% in urban si 2.3% in rural.
  • Conform unui studiu al Salvati Copiii Romania, majoritatea costurilor asociate programelor Scoala dupa Scoala sunt suportate de parinti, doar 10% dintre respondenti afirmand ca o alta institutie acopera o parte din costuri (7,6%) sau toate costurile (2,5%). Costurile de scolarizare sunt principalul motiv de abandon scolar in comunitatile marginalizate.
  • La nivelul anului scolar 2015-2016, peste 125.000 de elevi au facut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri. Desi este mentionata in rapoartele anuale ale MEN ca masura de combatere a abandonului si oferire de sanse egale pentru copii de a frecventa scoala, decontarea partiala sau totala a transportului vine cu o serie de limitari. Tarifele maxime pe kilometru impuse transportatorilor nu sunt respectate in multe situatii, ceea ce face ca abonamentele sa fie suportate integral de catre parinti.
  • Subfinantarea educatiei Prin prorogari repetate de la Legea Educatiei care prevede minim 6% din PIB alocare bugetara pentru finantarea educatiei nationale, Guvernul Romaniei a alocat in medie, in cei opt ani de la adoptarea Legii 1/2011, aproximativ 2.83% din PIB pentru educatie. Media europeana a investitiilor in educatie este de 4.7%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...