Finantare de 400.000 de euro de la OMV Petrom, pentru 10 proiecte care schimba Romania

RO SMART2OMV Petrom a desemnat castigatorii competitiei „RO SMART in Tara lui Andrei”, prin care 10 proiecte de educatie, sanatate si infrastructura vor avea acces la fonduri de finantare totale de 400.000 de euro.

De asemenea, proiectele castigatoare vor primi si sprijin in dezvoltare, prin mentorat din partea OMV Petrom si consultanta pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life Is Hard.

Din cele 250 de proiecte eligibile, 10 proiecte au fost declarate castigatoare si vor fi implementate in decursul anului 2019.

Mona Nicolici - PetromAnul acesta am lansat o provocare: sa schimbam Romania prin tehnologie si am primit peste 250 de idei care veneau cu o rezolvare la diverse probleme din comunitati. Proiectele castigatoare dovedesc ca atunci cand pasiunea pentru cei din jur si noile tehnologii inovatoare, precum inteligenta artificiala, robotica se alatura, gasesti solutii la probleme pe care multi le considera nerezolvabile. Ne bucuram sa vedem astazi prima generatie de proiecte RO SMART, pe care le vom sprijini, astfel incat Romania sa se schimbe prin tehnologie”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele castigatoare sunt:

 • MagiCHAT: asistentul terapeutic digital pentru copiii bolnavi de cancer
  Asociatia MAGICCAMP, Bucuresti: MagiCHAT isi propune sa fie un asistent terapeutic digital, cu care copiii bolnavi de cancer pot comunica iar terapeutii pot urmari progresul acestora in procesul terapeutic-educational. Interactiunile dintre copii si MagiCHAT vor fi monitorizate printr-o platforma online de un grup de psihoterapeuti, care vor primi alerte si vor putea interveni atunci cand raspunsurRO SMART 3ile copiilor sunt ingrijoratoare.
 • Robotul AV1, ochii si vocea copiilor bolnavi de cancer in scolile din Romania
  Asociatia Little People Romania, Bucuresti: Proiectul isi propune sa dezvolte Robotul AV1, un dispozitiv cu ajutorul caruia copiii bolnavi de cancer vor putea asista de acasa la cursurile scolare, fara sa fie prezenti fizic in sala de clasa.
 • Stiintele – de la teorie la experimentare si motivare in Laurian
  Colegiul National A. T. Laurian, Botosani: Proiectul isi propune crearea unui laborator unic in care stiinta, tehnologia, ingineria si matematica sa fie predate integrat, folosind echipamente si software interactive. In laborator vor fi efectuate lectii virtuale si experimente la materiile chimie si fizica.
 • Sansa la educatie pentru toti!
  Asociatia Terapie, Sport si Arte, Arges: Proiectul are drept scop dezvoltarea unei aplicatii care sa adapteze programa scolara la nevoile copiilor cu cerinte educationale speciale. Astfel copiii vor avea mai multe sanse la o integrare reala in invatamantul de masa.
 • Robotul Nao, terapeutul copiilor !
  Asociatia Centrul Terapeutic Marea Neagra, de Sprijin a Persoanelor cu Autism, Constanta: Proiectul propune introducerea si adaptarea in Romania a Robotului Nao, cu ajutorul careia se poate efectua o terapie revolutionara pentru copii cu autism, care ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea de a comunica.
 • Educate SM@RT, RO-Future: START!
  Scoala Gimnaziala “Elena Rares”, Botosani: Proiectul presupune crearea unui spatiu modern de invatare, pregatit sa promoveze educatia formala si non-formala, bazat pe instrumente multimedia de ultima generatie. Aceasta sala imbina partea recreativa cu cea productiva: mobilier adaptat, table interactive, laborator fonetic, centru de documentare si studiu individual sau in echipa si o zona de creatie ce foloseste cuburi inteligente conectate la o tabla multitouch.
 • L.aboratorul Infinitronics
  Colegiul National „Mircea cel Batran”, Ramnicu Valcea: Acest proiect doreste sa deschida un laborator de electronica, robotica si programare in cadrul liceului Colegiul National „Mircea cel Batran” din Ramnicu Valcea. Acolo elevii vor dezvolta 3 aplicatii prototip pentru locuitorii orasului: un sistem de iluminare stradala eficienta, un sistem de iluminare pe baza de celule solare a indicatoarelor de circulatie si un aparat de masurare a calitatii aerului.
 • Touching AI (pasul urmator dupa Braille – accesibilizarea imaginilor!)
  Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, Bucuresti: Proiectul propune crearea unei infrastructuri software prin care cei cu deficiente de vedere isi pot crea singuri reprezentari ale lumii inconjuratoare cu ajutorul unui smartphone. Tehnologia cuprinde printre altele o platforma de e-learning, un editor de imagini simplificate, o biblioteca digitala si un asistent virtual.
 • SMART pentru AUTISM
  Asociatia Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism, Galati: Scopul proiectului consta in construirea unui spatiu de terapie, recuperare si integrare a copiilor si tinerilor cu autism, cu ajutorul utilizarii tehnologiei si mijloacelor moderne.
 • Harta Serviciilor Sociale Licentiate din Romania
  Asociatia IT Center for Community Solutions – Civictech Romania, Bucuresti: Proiectul  presupune crearea unei platforme nationale de date despre servicii sociale, care va centraliza si va integra toate serviciile sociale acreditate specifice fiecarei categorii de grup vulnerabil.

RO SMART este noul format al competitiei nationale Idei din Tara lui Andrei, prin care OMV Petrom a sustinut pana acum 87 de proiecte pentru mediu, educatie si dezvoltare comunitara cu granturi de peste 900.000 de euro.

Incepand cu editia 2017 au fost incurajate proiectele cu o componenta de inovatie cu ajutorul tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.