Finantare de peste 500.000 de euro pentru programele Salvati Copiii

In primele zece luni ale anului in curs, companiile private din Romania au finantat cu 510.000 de euro programele sociale ale organizatiei Salvati Copiii.  Banii au fost directionati pentru sustinerea programelor de integrare-reintegrare scolara a copiilor care au abandonat scoala sau care prezentau risc de abandon, cel mai adesea din cauze economice.

In anul scolar 2010 – 2011, in cele 43 de centre educationale ale Salvati Copiii Romania au fost integrati 3.256 de copii.

“Companiile au realizat ca sprijinirea educatiei copiilor aflati in situatii dificile este una dintre cele mai bune investitii, pentru ca de efectele ei beneficiaza societatea in ansamblul ei. Responsabilitatea sociala a companiilor nu este un simplu exercitiu de imagine, ci a devenit esentiala pentru societate, mai ales intr-un an atat de dificil din punct de vedere economic. Am gasit in sectorul privat un partener responsabil’, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Salvatii Copiii Romania a reusit sa stranga in primele 10 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun suma de 2.270.000 de euro, bani care s-au folosit pentru reintegrarea scolara a 13.700 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania. La acestea se adauga 214.100 de euro fonduri colectate la editia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun. Banii  vor fi directionati catre 3.200 de copii si familiile lor, pentru a fi integrati in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala.

Potrivit organizatiei Salvati Copiii, in Romania sunt 362.062 de copii care nu si-au gasit locul in sistemul de invatamant, desi aveau varsta corespunzatoare (3-17 ani). Dintre acestia, 99.066 sunt copii care ar fi trebuit integrati invatamantului primar sau gimnazial, cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani. Conform ultimelor date transmise de Eurostat, tara noastra ocupa primul loc din Europa in ceea ce priveste procentul copiilor care traiesc la limita subzistentei – unul din trei copii din Romania (33%) traieste sub limita saraciei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.