Firmele care vor sa integreze principii de CSR in afaceri, invitate la concurs

Pana la 15 ianuarie 2012, IMM-urile care vor sa beneficieze de asistenta tehnica pentru integrarea principiilor de CSR in strategia lor de afaceri se pot inscrie in competitia nationala derulata de Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Competitia se adresează IMM-urilor din Romania, care doresc sa fie incluse intr-un program de asistenta, cu scopul de a-si spori nivelul de adaptabilitate la o piata competitiva. Minim 6 firme romanesti selectate din domenii  de activitate precum minerit-energie, servicii si productie vor beneficia, timp de 1 an, de un program de asistenta pentru integrarea in strategia de afaceri specifica a preocuparii acestora fata de angajati, partenerii de afaceri, consumatori, comunitate si mediu.

Concursul se desfasoara in cadrul proiectului “Intarirea capacitatii companiilor romanesti de dezvoltare a parteneriatelor sociale“, co-finantat de Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013. Parteneri sunt Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) si Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), iar ca beneficiar – Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

Pentru detalii privind criteriile de eligibilitate, conditiile de inscriere, procesul de selectie, responsabilitatile si beneficiile firmelor castigatoare intrati pe www.aneir-csr.ro

Strategia Comisiei Europene 2011-2014 privind responsabilitatea sociala corporativa (publicata in octombrie 2011) subliniaza contributia semnificativa a tuturor intreprinderilor la crearea unei piete competitive in Uniunea Europeana, prin integrarea preocuparii fata de angajati, partenerii de afaceri, consumatori, comunitate si mediu in activitatile de business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.