FRCCF: 17,5% dintre copiii din Romania termina cel mult opt clase

Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF) a lansat campania de informare si constientizare din cadrul proiectului „Vreau sa termin scoala si eu!”. In cadrul acesteia vor fi distribuite 32.000 de pliante, 2.000 de afise si 400 de brosuri in randul parintilor, copiilor, cadrelor didactice si personalului din administratiile publice locale din 20 de orase si 120 de comune din noua judete, respectiv: Cluj, Bihor, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Maramures, Satu Mare, Bistrita. Se preconizeaza ca mesajul “Viata are culoare! Lumea nu este desenata in alb si negru. Lasa-ti copiii sa o descopere!” va ajunge, adaugand campania din mediul online, la 1.300.000 de persoane care vor intelege impactul negativ a abandonului scolar, pe termen lung, asupra familiei si societatii.

„Aproximativ 20% dintre copiii din Romania termina cel mult opt clase. Noi ne-am concentrat pe activitati de preventie a abandonului si esecului scolar, considerand ca este momentul de interventie si de suport acordat copiilor din medii defavorizate, cu rezultate scolare modeste, si familiilor lor. Contribuim prin aceasta la respectarea dreptului copiilor la educatie, dar si la cresterea sanselor lor de bunastare, noi sperand ca o educatie mai buna le sporeste sansele de a deveni ca adulti, mai bine platiti la locul de munca. Astfel, ei si familiile lor vor deveni independenti de serviciile sociale”, a declarat Mihai Rosca, director executiv FRCCF.  

Proiectul derulat de FRCCF are drept scop prevenirea abandonului scolar si mentinerea in scoala a 400 de copii din clasele I – VIII. Acesta este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si se desfasoara in patru judete: Alba, Bihor, Cluj si Satu Mare, unde FRCCF are sapte centre comunitare. Proiectul se va incheia la data de 30 septembrie 2012, iar valoarea totala a acestuia este de 8.960.018 de lei. Partenerii proiectului sunt Inspectoratele Scolare Judetene Alba, Cluj, Bihor, Satu Mare si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Babes- Bolyai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.