Free Miorita si ROPECO aduc lumina in ultimele 3 scoli fara electricitate din tara

Lumină pentru România - Dobraia_Foto Andrei BecheruAsociatia Free Miorita, cu sustinerea ROPECO, va organiza in luna februarie doua actiuni pentru iluminarea ultimelor trei scoli din Romania care nu sunt racordate la reteaua de electricitate. Astfel, dupa actiunile de la Ursici si Inelet, urmeaza sa fie iluminate cu panouri fotovoltaice scolile din localitatile Cruhla – judetul Suceava, Poienile de sub Munte – Maramures si Dobraia, din judetul Caras-Severin. Toate sunt amplasate in zone de munte, cu acces dificil, iar cei 27 de copii merg pe jos, zilnic, kilometri intregi prin paduri, pentru a ajunge la scoala. Traiesc in Lumină pentru România - La Cruhla_Foto Andrei Becherugospodarii neracordate la reteaua de electricitate, fara televizoare, tablete sau telefoane.

Am crezut mereu ca educatia si accesul la informatie sunt pilonii esentiali ai unei societati sanatoase. Inclusiv noi la ROPECO, prin programele noastre de formare, incurajam accesul tinerilor la o pregatire continua si excelenta. Dar ca sa ajungi la performanta, ai nevoie de un start care se presupune ca iti este asigurat de familie iar mai tarziu de scoala. E greu de imaginat insa, ca in Romania secolului XXI, mai exista gospodarii si scoli unde oamenii se lupta pentru existenta, fiind lipsiti de confortul oferit de cele mai elementare notiuni prin care ne definim modernitatea. Prin urmare, acolo unde cei chemati sa decida esueaza in misiunea lor, este nevoie de un efort conjugat al mediului privat si al societatii civile, prin reprezentantii sai, asociatii si organizatii nonguvernamentale, pentru a pune lucrurile pe fagasul lor firesc”, a declarat Cristian Christodorescu, director general Ropeco Bucuresti.

Cele trei scoli fara lumina nu au niciun fel de dotare moderna: calculatoare, imprimante sau acces la internet, care sa ofere o sansa la educatie copiilor din aceste locuri.

Iulian Angheluta_fondator al Asociatiei Free Miorita”Contributia financiara acopera costul, transportul si montajul instalatiilor fotovoltaice si al echipamentelor IT, calculatoare si imprimante. 27 de copii vor avea lumina indiferent daca este soare sau nu, acces la o educatie normala si o sansa in plus pentru a reusi in viata”, a declarat Iulian Angheluta, initiatorul campaniei Lumina pentru Romania.

Prin campania Lumina pentru Romania, Asociatia Free Miorita descopera si aduce lumina in casele celor care nu au curent electric, fie ca este vorba de copii care invata in scoli la lumina soarelui sau de oameni care trebuie sa mearga pe jos multi kilometri pentru a isi cumpara lumanari sau pentru a isi incarca telefonul mobil.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.