Fundatia Comunitara Bucuresti anunta primul milion de lei investit in comunitatea locala

Fundatia Comunitara BucurestiFundatia Comunitara Bucurestia atins primul milion de lei oferiti ca finantare catre mai mult de 130 de proiecte locale. In cei aproape patru ani de la lansare, FCB a reusit sa aduca impreunain proiectele sale peste 3.300 de donatori individuali, peste 60 de donatori companii si mai mult de 140 de voluntari. Aceasta este povestea comunitatilor de oameni care nu se opresc niciodata din crezul lor.Aceasta este si povestea donatorilor care au ales sa sustinaactivitatea fundatiei, care au avut rabdare sa invetecum se dezvolta in Bucuresti comunitati in care sa ne simtim cu totii ca acasa. Si aceasta este misiunea fundatiei.

Alina Kasprovschi, Director executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti”In primii 4 ani de dezvoltare a fundatiei, agenda a fost simpla: pe de o parte sa ii sustinem pe cei care vor sa investeasca bani sau timp in comunitatile din Bucuresti, pe de alta parte sa construim proiecte credibile si sa spunem povestea lor, pentru ca si alti oameni sa capete increderesa-si sprijine comunitatea. Prin programele noastre,aducem impreuna donatori din Bucuresti, fie ei oameni obisnuiti sau companii, cu proiecte care au nevoie de resurse. Munca noastra atrage bani care altfel nu ar fi fost investiti in comunitate, iar prioritatea noastra este sa ne asiguram ca ei sunt folositi cu impact”, a declarat Alina Kasprovschi, Director executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti.

La inceputul activitatii fundatiei, una din cele mai emotionante dovezi de generozitate le-a dat o fetita de sase ani care, impreuna cu parintii ei, a decis ca invitatii la ziua ei de nastere sa doneze intr-un fond pentru comunitatea locala, in loc sa aduca multe cadouri. Au ales sa sustina Centrul de educatie alternativa din Ferentari, al Policy Center for Roma and Minorities, unde copiii sunt expusi pe termen lung unor activitati, in incercarea de a le descoperi talente sau aptitudini speciale la sport, muzica, dans sau fotografie. Timp de doi ani, Alexandra si invitatii ei (prieteni, colegi, familie) le-au fost alaturi copiilor din Ferentari: au facut impreuna o petrecere si au fost la un parc de distractii. Pentru ca toti copiii vorbesc aceeasi limba.

De asemenea, doi tineri au hotarat sa-si inceapa viata impreuna implicandu-se in comunitate, intr-un domeniu de care le pasa. Ei si-au donat darul de nunta care s-a ridicat la 40.000 de lei unui proiect in care au crezut. In urma unui proces personal, in care am vorbit despre valori, impact si relevanta, cei doi au ales sa sustina un proiect pentru ca varstnicii din Bucuresti sa duca o viata mai activa. Au finantat Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si au fost, in anul 2012, cel mai mare donator al programului pentru varstnici ”Niciodata singur”. Fundatia Comunitara Bucuresti a fost alaturi de acest cuplu, oferindu-le consiliere filantropica si sustinere.

In cei patru ani care au trecut, companii din top 50 la nivel national, asa cum sunt Mega Image sau Porsche Romania, au apelat la expertiza fundatiei pentru a dezvolta campanii de implicare pe termen lung, astfel incat programele de CSR sa aiba un impact real asupra comunitatii.

Oameni si proiecte din spatele primului milion

Fundatia Comunitara Bucuresti nu ar exista fara oamenii inspiratisi motivati care fac proiectele sa se intample.

  • Daniel Lixandru a organizat de doua ori Jocurile cartierului, cu finantare de la Fondul Mega Image pentru Comunitate. Dedicat cartierului Costeasca, unde locuieste din copilarie, Daniel a reusit sa isi implice vecinii intr-un eveniment de strada, cu competitii si jocuri sportive, la care participa peste 200 de copii din zona. Inainte de finantare, Daniel organizase inca trei editii si nu planuieste sa se opresca.
  • Cosmin Alexandru, antreprenor si lider de opinie, sprijina Fundatia Comunitara Bucuresti inca dinainte de infiintare, ca membru de Board. Cosmin sustine echipa in deciziile strategice si promoveaza cele mai importante proiecte. El a inotat la Swimathon doi ani la rand, in primul an reusind sa mobilizeze aproape 10% din toate fondurile stranse la eveniment.
  • Daniel Mereuta, manager si alergator de anduranta, a fost sedus de ideea de a aduce impreuna profesionisti din diverse domenii si organizatii non-profit care au nevoie de expertiza lor. Daniel a adus la Fundatia Comunitara Bucuresti proiectul international de voluntariat “8 hours overtime for a good cause”, a condus de doua ori echipa voluntara de organizare a evenimentului la Bucuresti si a ajutat la extinderea lui in alte sapte orase din tara. El dezvolta proiectul cu increderea ca acesta se va transforma intr-o miscare constanta de sprijin profesionist pentru cauze din comunitate.
  • Viorel Alex Marinescu conduce una dintre cele mai importante companii de gaming din Romania. I-a facut placere sa faca parte din echipa de selectie a proiectelor care urmau sa fie finantate prin Fondul Stiintescu. De asemenea, interesat de dezvoltarea comunitatilor, si-a pus la bataie cunostintele de strategie si operatiuni si in beneficiul unui proiect de la “8 hours overtime for a good cause”.
  • Corina Cobianu Drugan, mama a doi copii, navigatoare si fundraiser-inotator la Swimathon 2015 pentru Asociatia Unu si Unu, a reusit sastranga peste 7.000 de lei de la mai mult de 50 de donatori individuali. Timp de aproape doua luni, a dat telefoane, a scris si a convins oameniisa-i sustina echipa si cauza pentru care au inotat.

Peste 380 de copii din 5 scoli bucurestene au avut acces la predarea “altfel” a stiintelor exacte, sub forma unor cursuri optionale interactive,cu ajutorul finantarilor de la Fondul Stiintescu, dezvoltat de BRD-Groupe Société Generale si Romanian-American Foundation. Peste douazeci de ani, unii dintre ei vor fi oameni de stiinta, sau, pur si simplu, vor intelege mai binelumea in care traiesc.

Grupuri interconectate de arhitecti, urbanisti, ingineri, artisti, activisti de mediu, ONG-isti si oameni de comunicare contruiesc pana in primavara lui 2016 proiecte de revitalizare urbana si eco-inovatie, in beneficiul bucurestenilor, prin finantari de la programul Mobilizam excelenta.

Fundatia Comunitara Bucuresti -Raport_primii4ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.