Fundatia Dezvoltarea Popoarelor: Fabrica de Mozaic a implinit un an de activitate

Prima fabrica de mozaic din Romania gandita ca o intreprindere sociala, dezvoltata de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, a incheiat primul an de activitate. Cu un numar de 13 angajati, dintre care 10 tineri in dificultate si trei persoane de suport, in doar 15 luni de activitate, Proiect Mozaic SRL a produs peste 3000 mp de mozaic. Factorii care au stat la baza evolutiei pozitive a Fabricii de Mozaic au fost atat tehnologia de ultima generatie, care a permis dezvoltarea de noi produse si servicii, cat si cererea de mozaic neacoperita la nivel national, aceasta fiind a doua fabrica de profil din Romania. Proiect Mozaic SRL a fost finantat din fonduri europene pana in luna octombrie 2013, urmand ca firma sa se sustina exclusiv din productia de mozaic sau prin alte proiecte europene.

”Lucram la noua linie de modele artistice traditionale si pentru copii, care se va numi Fantezie fara limite. Toate produsele se vor realiza la comanda, dupa modelul solicitat de client sau alegand unul dintre modelele create de designerii si arhitecţii de la Fabrica de Mozaic. Am ales sa implementam o linie de modele artistice pentru ca nu exista un producator autohton care sa acopere aceasta cerere, tot ce inseamna mozaic cu modele artistice este din import. Astfel, prin acest proiect ne dorim sa incurajam consumul de produse autohtone si sa diminuam importul pentru ca avem produse de calitate si aici”, a declarat Simona Carobene, administratorul firmei Proiect Mozaic SRL.

Fabrica de Mozaic estimeaza ca va incheia anul in curs cu peste 6.000 mp mozaic produs si o crestere a cifrei de afaceri de 50% fata de anul trecut. Pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie lansata si linia de modele artistice ”Fantezie fara limite”.

Fabrica de mozaic este o intreprindere sociala creata de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor in cadrul proiectului „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.