Fundatia eMAG a dat startul programului de afterschool Bursa pentru scoala din rural

Fundatia Emag Fundatia eMAG a lansat programul Bursa pentru scoala din rural, destinat organizarii de programe afterschool in scolile din comunitatile rurale. Programul va debuta cu un proiect pilot in anul scolar 2016-2017 in cinci comunitati din cinci judete, respectiv Prahova, Constanta, Neamt, Buzau si Teleorman. Bursa pentru scoala din rural este dedicata elevilor din clasele I-VIII.  Pentru a participa la acest program, reprezentantii scolilor din mediul rural trebuie sa aplice pentru un grant in valoare de 7.600 de euro pe an, iar proiectele finantate vor fi cele care se concentraza pe rezolvarea problemelor specifice legate de reducerea ratei abandonului scolar si imbunatatirea performantei scNoua ne Pasaolare.  Aplicatiile sunt deschise scolilor din cele 5 judete pana pe 4 iulie si se depun online pe site-ul programului AICI

Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAGPrin programul Bursa pentru scoala din rural ne dorim sa participam la reducerea ratei abandonului scolar sub 10% in comunitatile rurale si sa ii ajutam pe elevi sa acumuleze cunostintele necesare pentru promovarea examenului de capacitate cu medie peste 6,” a declarat Tudor Vlad, presedinte al Fundatiei eMAG.

Alaturi de sprijinul pentru pregatirea teoretica, in cadrul programelor de afterschool vor fi asigurate copiilor participanti o gustare sau o masa calda si servicii de consiliere si dezvoltare personala.

Bursa pentru scoala din rural este un program de invatare remediala si vine in completarea programului scolar obligatoriu, oferind oportunitati pentru consolidarea competentelor dobandite de copii la scoala.

In cadrul programelor de afterschool, profesorii vor organiza grupe de invatare asistata pentru elevii participanti si, colaborand cu ceilalti actori din comunitate, vor interveni si pentru rezolvarea altor probleme cu care se confrunta elevii, precum: lipsa rechizitelor si a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de baza, lipsa consilierii de orientare in cariera. Cadrele didactice implicate vor fi recompensate pentru munca depusa.

Proiectul face parte din programul Noua ne pasa al Fundatiei eMAG si este implementat cu sprijinul Flanco.

Conform statisticilor, in prezent 31,2% dintre elevii de la sat nu promoveaza examenul de capacitate, iar rata abandonului scolar este de 1,5 ori mai mare decat la oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.