Fundatia eMAG a dat startul programului „Hai la Olimpiada!”

Compania de comert online eMag a lansat Fundatia eMAG, al carei obiectiv este sustinerea educatiei si a performantelor de varf. Odata cu lansarea oficiala a Fundatiei a fost dat si startul programului „Hai la Olimpiada!”, ce presupune finantarea integrala a loturilor olimpice de matematica, fizica si informatica, respectiv: pregatire, participare la competitii internationale si premierea profesorilor si elevilor. Romania a obtinut in acest an 6 medalii de aur, 6 medalii de argint si 3 de bronz la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica. Practic, fiecare membru al lotului roman a primit cate o medalie. Pentru a recompensa efortul acestora, Fundatia eMAG, impreuna cu Microsoft Romania a oferit fiecarui olimpic un ultrabook performant.

„Este o performanta remarcabila pe care, impreuna cu Microsoft, am ales sa o premiem in semn de recunoastere fata de eforturile depuse de acesti copii talentati si de profesorii lor. Ei ne reprezinta in lume prin aceste performante. Fundatia eMAG a ales sa sustina educatia pentru ca doreste sa actioneze prin programe proprii si foarte pragmatice pentru sprijinirea si promovarea unor modele autentice. Educatia este singura baza pe care societatea romaneasca isi poate construi un viitor solid si vrem sa ne implicam cu toate resursele de care dispunem in aceasta directie. Suntem convinsi ca ni se vor alatura in scurt timp multi parteneri de prima marime care vor sustine acest demers”, a declarat Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG.

Primele actiuni planificate de Fundatia eMAG sunt sponsorizarea taberelor de pregatire pentru olimpiadele nationale si internationale, sponsorizarea delegatiilor romane la olimpiadele internationale si premierea medaliatilor la aceste olimpiade. Programele vor continua cu proiecte pentru anumite unitati de invatamant care au nevoie de echipamente tehnice performante, burse de studiu pentru copiii cu rezultate speciale si programe de internship pentru studenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.