Fundatia eMAG a sustinut Olimpiadele Nationale de matematica, fizica si informatica

Fundatia eMAG a sustinut organizarea Olimpiadelor Nationale de Matematica, Fizica si Informatica, precum si premierea elevilor care au obtinut medalii si mentiuni la aceste concursuri. Intre 1 si 5 aprilie, cei mai buni elevi din tara s-au strans la Brasov, Satu Mare si Timisoara pentru Olimpiadele Nationale pentru cele trei materii. Pe langa medaliile de aur, argint si bronz pentru fiecare clasa, acestia s-au infruntat si pentru un loc in lotul care va reprezenta Romania la Olimpiadele Internationale, care vor avea loc in lunile iulie-august. Dintre cei aproape 500 de elevi care au participat la Olimpiadele Nationale de la fiecare materie, doar cate 20 au intrat in componenta lotului extins, in luna mai urmand sa fie selectati cei patru pana la sase elevi care vor reprezenta tara noastra la Olimpiadele Internationale.

„Suntem foarte bucurosi ca am putut sa contribuim la atmosfera festiva a Olimpiadelor Nationale si ca putem sustine loturile olimpice ale Romaniei mai departe. Pasiunea si energia pe care le investesc copiii si profesorii in pregatirea acestor competitii sunt absolut remarcabile, iar rezultatele obtinute de ei pun Romania pe harta in cel mai bun mod posibil. Trebuie sa constientizam ca avem niste performante absolut deosebite pentru o tara de dimensiunile Romaniei si sa sustinem si sa investim in educatie, fiindca aceasta este cea care ne va aduce progresul la care speram”, a declarat Tudor Vlad, Presedinte al Fundatiei eMAG.

Conform coordonatorilor loturilor olimpice, Romania are toate premisele pentru o performanta deosebita la Olimpiadele Internationale din acest an. Cea mai dura competitie va fi anul acesta cea de la informatica, acolo unde lotul Romaniei se va lupta pentru o pozitie in primele trei tari din lume, concurand umar la umar cu tari precum S.U.A., China sau Rusia.

In 2012 Romania a obtinut 6 medalii de aur, 6 medalii de argint si 3 de bronz la olimpiadele intrenationale de matematica, fizica si informatica, practic, fiecare membru al lotului roman primind cate o medalie.

Fundatia eMAG s-a lansat anul trecut, odata cu programul ”Hai la Olimpiada!”, cu obiectivul de a sustine educatia si performantele de varf. In acest an, Fundatia eMAG va continua prin sponsorizarea taberelor de pregatire pentru Olimpiadele Internationale, a delegatiilor Romaniei la aceste concursuri, precum si premierea medaliatilor.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.