Fundatia ERSTE ofera 610.000 de euro pentru proiecte de integrare sociala

Pana pe 11 noiembrie, ONG-urile din 13 tari din Europa Centrala si de Sud-Est, printre care si Romania, se pot inscrie in cea de-a patra editie a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. Alaturi de ONG-urile din tara noastra pot aplica si organizatii din Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Slovacia si Slovenia. Proiectele trebuie sa aiba in vedere integrarea sociala a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate, cum ar fi: minoritati etnice, persoane cu dizabilitati, copii, batrani, femei, persoane fara adapost, emigranti, persoane incarcerate, refugiati etc. Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu international, din care face parte si un reprezentant din Romania, Mona Nicoara – regizor si activist.

„Intr-un moment in care integrarea este ceva despre care se vorbeste mult, despre care se fac proiecte si evaluari, despre care se ofera pareri sceptice si pozitii ideologice, Fundatia ERSTE aduce pragmatism si claritate prin gasirea modelelor care functioneaza si care merita intelese si sustinute pe termen lung. Pentru organizatiile din Romania este esentiala recunoasterea si sustinerea internationala a substantei muncii lor si a rezultatelor specifice, care de prea multe ori trec neobservate acasa”, a declarat Mona Nicoara.

Castigatorii Premiului pentru Integrare Sociala vor fi anuntati in cadrul Ceremoniei de Premiere care va fi organizata in Viena in iunie 2013.

In afara premiilor in bani in valoare totala de 610.000 euro, cei 33 de castigatori (30 proiecte castigatoare, doua Premii Speciale din partea Juriului si Premiul Practicienilor) beneficiaza de suport in relatia cu presa, asigurat de consultanti specializati in Relatii Publice, pe o perioada de 2 ani (iulie 2013 – iunie 2015). De asemenea, organizatiile finaliste (aproximativ 130 de organizatii din toate tarile participante) vor fi integrate in ERSTE Foundation’s NGO Academy – o platforma menita sa le permita dezvoltarea diverselor competente organizationale cum ar fi: aptitudini de relationare cu mass-media, dezvoltarea de intreprinderi sociale ca alternativa de finantare, dobandirea de aptitudini in zona de fundraising, dezvoltarea identitatii organizationale.

Pentru a inscrie proiectele si a intra in concurs click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.