Fundatia Estuar doteaza 20 de licee cu laboratoare de orientare in cariera

estuarFundatia Estuar a demarat proiectul „Educati azi, Valorosi maine”, in cadrul caruia, in urmatoarele 14 luni, va dota 20 de licee din Romania cu laboratoare de orientare in cariera. In plus, va ajuta o mie de tineri din sapte judete sa intre in viata mai pregatiti si va sprijini 150 de profesori si consilieri scolari sa se perfectioneze in profesie. Proiectul face parte din Programul RO10 – CORAI, finantat de Granturile SEE 2009-2014 si se va derula in parteneriat cu Institutul de Relatii Umane, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6 si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 4.

Proiectul vizeaza imbunatatirea situatiei economico-socio-educationale a cel putin 1000 de tineri aflati in situatii de risc (dintre care 160 de tineri romi) din zonele Bucuresti, Cluj, Giurgiu si Ploiesti, prin dezvoltarea a 20 de laboratoare in care vor fi organizate actiuni de orientare in cariera, informare educationala in sanatate mintala. Concomitent cu activitatile in care vor fi implicati tinerii, vor fi consiliati parintii acestora, iar 100 de profesori si 50 de consilieri scolari vor fi ajutati sa-si dezvolte cariera profesionala. Proiectul urmareste infiintarea unei retele nationale de centre socio-educationale in care vor fi implementate activitati complexe de consiliere, formare, activitati educationale pentru 200 de tineri cu varste cuprinse intre 19 si 29 de ani. Tinerii romi interesati de transmiterea valorilor si principiilor specifice etniei vor fi instruiti folosind conceptul de peer educators”, au declarat initiatorii proiectului.

Prin caravana educatiei (EduCaravana), doctorul psihiatru Cristian Andrei, insotit de specialisti din domeniul social si psihologic, va ajunge in sapte judete din tara, in comunitatile izolate, pentru a le oferi si tinerilor din acele comunitati aceleasi sanse la consiliere. EduCaravana va ajunge in urmatoarele zone ale tarii: Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu, Calarasi, Dambovita, Cluj si Mures.
Proiectul va mai dezvolta si o platforma de consiliere on-line, pentru a le da posibilitatea tinerilor din diverse zone ale tarii sa interactioneze cu specialistii implicati in proiect.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.