Fundatia Globalworth sustine si incurajeaza mii de copii sa mearga la scoala

Globalworth_UnitedWay_1Fundatiile Globalworth si United Way Romania si-au unit fortele in cadrul programului „Educatia – Centrul schimbarii in comunitate”, pentru a ajuta copiii expusi riscului de abandon scolar.

Cu o durata de 5 ani si o valoare totala de 2 milioane de euro, programul contribuie la dezvoltarea comunitatilor din toata tara prin proiecte de educatie.

De la lansarea programului in 2017, interventia celor doua fundatii a ajutat 1.900 de copii sa mearga la scoala, a asigurat 145.000  de mese calde oferite copiilor si consiliere pentru 1.500 de parinti, sprijin pentru 188 de profesori, totul cu implicarea unui numar de 1.700 de voluntari.

Programul national  „Educatia – Centrul schimbarii in comunitate” are loc in 12 centre de zi din mediul rural din judetele Prahova, Calarasi, Giurgiu, Cluj si Timis. Proiectul dezvolta un model integrat de interventie, menit sa genereze o schimbare de durata in comunitate. Scopul programului este sa reduca numarul copiilor care renunta la scoala, prin imbunatatirea relatiei din cercul comunitate-scoala-familie, concentrandu-se asupra nevoilor reale ale copiilor.

„Suntem incantati sa vedem cat de frumos a evoluat proiectul in primii trei ani de implementare si ca, datorita initiativei United Way, aproape 3.500 de copii si parinti au primit sprijinul necesar pentru a-si continua studiile si a avea, astfel, sansa la o viata mai confortabila si mai implinita. Romania are a treia cea mai mare rata de parasire timpurie a scolii din Europa, iar prin infiintarea celor 12 centre comunitare ne propunem sa facem o schimbare. Oamenii sunt un pilon central  pentru Fundatia Globalworth, iar acest lucru inseamna pentru noi sustinerea unor astfel de proiecte care intervin unde exista cea mai mare nevoie: educatie si sanatate”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Globalworth Foundation.

Programul ofera sprijin financiar copiilor si familiilor acestora, acoperind nevoile lor de baza, servicii medicale, rechizite, masa calda, haine, vizite la muzee sau teatru si activitati educationale non-formale, precum si consiliere si indrumare. De asemenea, Academia Parintilor ofera cursuri de parenting si consiliere profesionala, iar in cadrul Academiei Profesorilor au loc intalniri si cursuri pentru lucrul cu copiii.

Cele 12 centre comunitare sustinute de United Way Romania, prin finantarea Globalworth Foundation, se afla in Urlati, Baicoi (jud. Prahova), Jilava (Ilfov), Padureni (Giurgiu), Fundulea (Calarasi), Cluj-Napoca, Timisoara, Semlacu Mare, Masloc, Carani, Sinandrei si Bucovat (Timis).

United Way Romania si Globalworth Foundation isi propune sa genereze un impact pozitiv si sustenabil pe termen lung in viata unor copii cu oportunitati limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.