Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Fundația Groupe Renault sustine educatia in comunitatile in care activeaza

fundatia groupe renault romaniaFundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, a donat 100 de tablete elevilor din Arges si Dambovita, pentru a avea acces la educatie prin intermediul tehnologiei.

Beneficiarii sunt elevi din ciclurile primare,  gimnaziale și de liceu cu profil tehnologic, proveniți din medii defavorizate, în comunitățile rurale și urbane. 

În plus, 50 000 de măști textile (tip 3 pliuri) și aproximativ 2 000 de litri de dezinfectant (utilizat pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor) îi vor proteja pe elevi și personalul didactic și administrativ din școli și licee din Argeș de răspândirea virusului COVID – 19, în cazul orelor desfășurate cu prezență fizică. Donația de măști, respectiv dezinfectant, este susținută în parteneriat cu furnizorii români Francesca și Divvos. 

Cecilia TudorAcești copii au nevoie de sprijin pentru a nu abandona procesul educațional și de aceea îi susținem. Ținem cont de evoluția posibilă a scenariilor pentru derularea cursurilor școlare și anticipăm nevoia de adaptare. Donăm material tehnologic, tablete, pentru educație în regim online, de la distanță. Ne-am orientat către mediile defavorizate și, cu ajutorul autorităților locale, am identificat zone cu risc. În plus, dotăm o serie de școli cu măști și dezinfectant pentru lupta împotriva răspândirii virusului. Știm din companie cât de mult preț punem pe respectarea acestor măsuri sanitare, dar și pe un comportament responsabil,  și venim chiar cu un exemplu de bune practici. Le urez succes și încredere tuturor elevilor în noul an școlar, să depășească ușor barierele pentru a se adapta la noul normal!, a declarat Cecilia Tudor, director Comunicare si Responsabilitate Socială Corporativă. 

Totodata, Fundația Groupe Renault România, cu sprijinul Automobile Dacia, în parteneriat cu Nextlab.Tech, sustine  147 de elevi de la școli și licee din Argeș  în competiția Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România, destinat elevilor din clasele II – IX.

„Pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, roboții sunt parte din etapele de transformare continuă care țin de automatizare și digitalizare, astfel încât, astăzi producem mașini de calitate într-o uzină modernă. Am fost bucuroși să punem la dispoziție elevilor materialul didactic și kit-urile necesare pentru a învăța despre programarea și construcția roboților. Robotica este un semnal pozitiv de orientare către viitor a generației tinere și ca o investiție în educația timpurie. Preocuparea părinților pentru a include Robotica în activitățile extrașcolare ale copiilor, de la vârste din ce în ce mai fragede, este foarte motivantă”, a declarat Simona Popovici, director Resurse Umane al grupului. 

Elevii înscriși în concurs învață să programeze roboți (bazați pe Arduino) și beneficiază de cursuri gratuite susținute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii. Calendarul competiției este octombrie – noiembrie 2020.

La sfârșitul anului trecut, Dacia a donat Liceului Tehnologic din Mioveni un robot colaborativ folosit în industria auto. 169 de elevi care învață în clasele de învățământ dual au șansa de a deprinde cunoștinte de robotică și automatizare, folosind drept material didactic robotul colaborativ YuMi (You & Me). 


Fundația Groupe Renault România, cu sprjjinul Automobile Dacia, a demarat în luna iunie o campanie dedicată accesului la educație, printr-o mobilizare a angajaților și a celor care sunt sensibili cu această cauză. Aceștia au ales să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit și să completeze formularul 230. Contribuția lor a fost suplimentată din fondurile companiei, astfel încât elevii să poată continua să învețe și de acasă, odată cu începerea școlilor. 

Groupe Renault România s-a alăturat luptei împotriva pandemiei COVID-19, încă de la debutul crizei sanitare în România. 

Astfel, compania a mobilizat o flotă de 150 de mașini Dacia și Renault în lupta cu virusul, punându-le la dispoziția Ministerului Sănătății în vederea distribuirii lor, cu ajutorul rețelei de dealeri Dacia și Renault, către spitale din România. Comunitatea din Argeș beneficiază de un aparat de teste la Spitalul Suport COVID – 19 din Mioveni prin intermediul unei sponsorizări, în valoare de peste jumătate de milion de lei, cu sprijinul Fundației Groupe Renault România și Automobile Dacia. Împreună cu Acarom și Parteneriatul Auto Român, Groupe Renault România a contribuit la repararea a 50 de ventilatoare, în colaborare cu DSU și IGSU. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...