Fundatia MetLife si Metropolitan Life sustin a sasea editie a programului Life Changer

JARo_LifeChanger_1200x900Fundatia MetLife si Metropolitan Life sustin, pentru al saselea an consecutiv, derularea programului Life Changer, implementat de Junior Achievement (JA) Romania. Programul reprezinta o initiativa a Fundatiei MetLife si a Junior Achievement, fiind implementat in 15 tari pentru incluziunea financiara a tinerilor prin dezvoltarea abilitatilor economico-financiare, antreprenoriale si facilitarea accesului pe piata muncii.

Pana in iunie 2020, peste 5.000 de elevi romani de gimnaziu si liceu vor participa la activitati educationale formale practice, desfasurate la clasa, si la activitati educationale non-formale, precum webinarii si sesiuni de mentorat, menite sa dezvolte abilitatile antreprenoriale si de administrare a resurselor de care acestia au nevoie pentru a deveni independenti din punct de vedere financiar: creativitatea, spiritul de echipa, perseverenta, increderea de sine, spiritul de initiativa, responsabilitatea, asumarea riscurilor, intelegerea si administrarea resurselor.

„Fac voluntariat de trei ani in acest program si de fiecare data ma incarc cu energie pozitiva de la tinerii cu care ma intalnesc. Sunt placut surprinsa sa descopar ca, pe zi ce trece, tinerii sunt mai receptivi si au din ce in ce mai multe cunostinte despre finante si antreprenoriat“, a declarat unul dintre voluntarii Metropolitan Life implicati in program.

Activitatile din program vor fi coordonate de profesori si voluntari Metropolitan Life. Acestea se vor desfasura la clasa si prin intermediul unor sesiuni de mentorat, fiind dedicate liceenilor cu initiative antreprenoriale dezvoltate in cadrul competitiei Company of the Year – cel mai mare eveniment european adresat companiilor pilot sau start-up-urilor formate de elevi si studenti care dezvolta concepte de business si le testeaza pe piata.

La editia anterioara a programului au participat peste 3.800 de elevi din 102 de localitati, 65% dintre acestea fiind de tip rural sau mic-urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.