Fundatia Olimpica Romana sustine campionii aflati la senectute

Fundatia Olimpica - Sportivi pentru sportivi3Peste douazeci de campioni aflati la senectute s-au reunit la Clubul Cortina din comuna Corbeanca pentru a sarbatori impreuna apropierea sarbatorilor. Evenimentul, aflat la cea de-a 13-a editie, se desfasoara, ca in fiecare an, cu implicarea Valeriei Racila van Groningen, campioana olimpica la canotaj, care a initiat si dezvoltat acest proiect impreuna cu Ivana Iancu. De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare Veronica Cochela, Doina Ignat si Viorica Susanu.Fundatia Olimpica - Sportivi pentru sportivi_11

Sportivii trebuie sa fie alaturi de sportivi. Aceasta a fost ideea de la care am pornit acum 13 ani cand am inceput sa organizam intalnirile cu fosti sportivi cu ocazia Craciunului si a sarbatorilor pascale. Aceste evenimente inseamna pentru multi dintre ei o evadare din singuratetea propriului camin si de la problemele medicale aparute odata cu intaintarea in varsta. In plus, vreau sa cred ca noi, sportivii, stim sa fim buni prieteni, legati fiind de momente cu adevarat deosebite”, a spus Valeria Racila van Groningen.

La intalnire au fost prezenti campioni – fosti sportivi, antrenori si tehnicieni din sport. Printre cei prezenti s-au Fundatia Olimpica Sportivi pentru sportivi_12numarat: Leon Rotman – primul dublu campion olimpic al Romaniei, Geta Pitica – campioana mondiala la tenis de masa, Nicolae Nedeff – unul dintre cei mai titrati antrenori de handbal din lume, Marina Jippa, Dragos Hadarca, Viorica Rohan Udrescu, Victor Moceani, Silviu Dumitrescu, Dumitru Betiu, Ioan Sabau, Alexandru Mogos, Zoro Fiat, precum si altii.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul unor partneneri de traditie: Anca Mitu, Manager General Club Cortina si Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing & PR Burda Romania si Ursus Breweries prin Mihai Barsan, Vice-Presedinte Marketing Ursus Breweries.

Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu al fundatiei, care se numeste ”Impreuna pentru sportivii Romaniei” si este sustinut de Unicredit Bank si Telekom Romania. Acesta este menit sa sprijine acei fosti sportivi care intampina dificultati din cauza unor probleme de sanatate. Fundatia Olimpica Romana le ofera sprijin financiar pentru achizitionarea de medicamente si alte obiecte medicale de uz frecvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.