Fundatia Orange: 40.000 euro pentru 6 proiecte, prin programul „Sustine un ONG!”

Fundatia Orange finanteaza cu 40.000 de euro 6 proiecte de filantropie, prin programul „Sustine un ONG!”.  Antreprenoriat verde, educatie pentru sanatate prin stand-up comedy sau terapie multisenzoriala acvatica sunt cateva dintre temele proiectelor castigatoare ale editiei din acest an.

Programul este destinat incurajarii implicarii angajatilor Orange in cauze de filantropie, prin oferirea de granturi catre ONG-uri propuse de acestia si selectate prin concurs anual. Pe parcursul celor sase luni de implementare a proiectelor castigatoare, angajatii Orange Romania devin managerii proiectelor pe care le-au propus spre finantare si astfel au ocazia sa cunoasca mai bine ONG-ul, modul de organizare si de lucru, sa urmareasca pasii de implementare ai unui proiect, sa faca  raportari financiare si narative etc.

Cele sase proiecte castigatoare sunt:

  • Romania Prinde Aripi: Proiectul urmareste sprijinirea biodiversitatii, prin amenajarea unor locuri de cuibarit pentru pasarile salbatice si prin hranirea lor in timpul iernii. In felul acesta, voluntarii implicati in proiect si alte persoane din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara vor afla despre pasari si felul in care le pot ajuta, dar si despre importanta spatiilor verzi din orase.
  • GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde: Se vor desfasura ateliere de educatie ecologica si educatie antreprenoriala pentru copii din sate din Maramures, Suceava, Harghita, Hunedoara, Bihor si Sibiu, pentru ca ei sa-si dezvolte gandirea creativa si spiritul antreprenorial si sa poata implementa proiecte de dezvoltare comunitara in zonele din care provin.
  • Cinema&Play in Children’s Hospital: 15.000 de copiii sunt internati anual in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” si in Centrul National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr.Nicolae Robanescu”. Pentru a-i alina si a face ca timpul lor sa treaca mai placut, proiectul implica organizarea unor vizionari de desene animate si a unor jocuri, in care copiii vor regasi eroii preferati.
  • Stand-up: educatie pentru prevenirea HIV este un proiect care transmite informatii medicale adaptate, prin stand-up comedy. Peste 4.000 de tineri de liceu din comunitati rurale din Botosani si Iasi vor afla despre infectia cu HIV si contraceptie, prin intermediul acestor sesiuni de informare atipice.
  • Dr. Pestisor – terapeutul copiilor: 120 de copii cu diverse tipuri de deficiente din Covasna si Brasov vor beneficia de un mix de meloterapie si hidroterapie, la care se adauga terapia asistata de animale (cu pesti koi si carasi aurii).
  • Generatia Z in actiune: Voluntari din companii vor sustine sesiuni de mentorat si workshopuri pentru 40 de tineri din Targu Mures, pentru a-i ajuta sa-si dezvolte gandirea critica, a-i invata despre fundraising, lucru in echipa si cum sa comunice cu institutii publice. La randul lor, acestia vor deveni trainerii unor elevi din comuna Gornesti, Judetul Mures, pe care ii vorinvata sa implementeze programe de dezvoltare comunitara.

Prin intermediul programului „Sustine un ONG!”, angajatii Orange au propus si coordonat, din 2013 pana acum, 23 de proiecte de filantropie, care au adus schimbari pozitive pentru mai mult de 32.000 de persoane din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.