Fundatia Orange: 800 de noi resurse digitale educationale pe platforma Digitaliada

Materiale educationale_DigitaliadaFundatia Orange a adaugat peste 800 de noi materiale educationale in limba romana pe platforma nationala Digitaliada.
Noile materiale sunt create pentru dezvoltarea si evaluarea competentelor elevilor pentru invatamantul gimnazial si pot fi folosite gratuit atat de catre profesori, la clasa, cat si de catre copii, pentru auto-evaluare.

Profesorii Digitaliada au creat 131 de teste si evaluari semestriale in format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicatiilor Kahoot!, Quizizz si Socrative. Totodata, au fost create 123 de probleme de matematica pentru ciclul gimnazial, demonstrate cu ajutorul aplicatiei GeoGebra, pentru a fi utilizate in al doilea semestrul din anul scolar 2019-2020. Iar in cadrul platformei de Learning Management System „Invatare si Testare online” Digitaliada, au fost adaugate 550 noi exercitii de matematica, pe diferite grade de dificultate pentru ciclul gimnazial.

Toate materialele dezvoltate de profesorii Digitaliada, sub coordonarea expertului educational Adina Rosca, au fost aplicate deja la clasa, in cele 50 de scoli Digitaliada si le ofera elevilor posibilitatea unei abordari graduale in invatarea matematicii. 

Amalia_Fodor_Fundatia_Orange„Profesorii Digitaliada creeaza si publica in fiecare semestru noi resurse digitale, pe care le impartasim in mod gratuit pe platforma proiectului. Invitam profesori, elevi si parinti din toata tara pe www.digitaliada.ro pentru a descoperi instrumentele digitale ce li se potrivesc materiei si anului de studiu in care sunt si in cea mai noua sectiune – „Invatare si testare online”, pentru un mod interactiv de predare, evaluare si testare, ce functioneaza cu succes deja in peste 100 de scoli.”, a declarant Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

Pentru anul scolar 2019-2020, echipa Digitaliada recomanda 35 de aplicatii digitale gratuite. Acestea urmaresc dezvoltarea gandirii algoritmice, prin aplicatiile de TIC, si dezvoltarea creativitatii si a intelegerii logice prin aplicatiile de matematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.