Fundatia Orange a dat 125.000 lei pentru proiecte caritabile coordonate de angajatii Orange

Orange_camera multisenzoriala2Fundatia Orange a desemnat cei patru castigatori ai concursului „Sustine un ONG”, prin care se ofera fonduri pentru proiecte de filantropie propuse si coordonate de angajati ai Orange Romania. Cei patru castigatori din acest an sunt: Andrei Henciu, din departamentul Business to Consumer, cu proiectul „Educatie pentru viitor”, in parteneriat cu Asociatia Stea. Proiectul consta in crearea caravanei educative „Educalternativa” ce se va deplasa in zone defavorizate din judetul Satu Mare pentru a realiza diferite activitati cu copii si cu parintii acestora; Mihael Mircea din departamentul CRM And Business Intelligence Unit cu proiectul „Impreuna pentru viata”, in parteneriat cu Asociatia Aripi Spre Viata din Bucuresti. Scopul proiectului este acela de a imbunatati conditiile de tratare pentru copiii si tinerii diagnosticati cu leucemie, cancere si alte boli grave. Cel de-al treilea castigator este Dragos Oboroceanu din departamentul Sales&Distribution cu proiectul „Fii activ, fii creativ!” in asociere cu Fundatia Solidaritate si Speranta Iasi, filiala Savinesti. Prin intermediul acestui proiect se vor organiza cursuri de croitorie si antreprenoriat pentru persoane din categorii sociale vulnerabile din comuna Savinesti si 10 comune inconjuratoare si se va infiinta un OLYMPUS DIGITAL CAMERAatelier protejat de croitorie. Castigatoare a fost desemnata si Andreea Popescu din departamentul Customer Service cu proiectul „Camera Multisenzoriala pentru copiii cu dizabilitati”, in parteneriat cu Asociatia Pedia pentru sprijinirea copiilor cu deficiente neuropsihomotorii, din Bucuresti. Scopul proiectului este achizitionarea unei camere de stimulare multisenzoriala care creste semnificativ ritmul de recuperare pentru copiii cu deficiente neuropsihomotorii in cadrul terapiilor efectuate, in scopul integrarii lor in societate.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangeImplicarea in proiecte caritabile si de voluntariat este deja o traditie pentru angajatii Orange Romania. Participarea la acest concurs reprezinta pentru ei ocazia de a lucra impreuna cu organizatia partenera la propunere, pregatindu-se in acelasi timp sa devina coordonatori ai proiectului respectiv. In plus, castigatorii simt o mare satisfactie datorita faptului ca au ajutat organizatiile pe care le sustin sa obtina finantare”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundatiei Orange Romania.

Proiectele vor fi implementate in perioada martie – octombrie 2014, iar angajatii Orange vor avea rolul de coordonatori de proiect si vor asigura legatura dintre fundatie si institutia partenera. Fundatia Orange va oferi fiecarui proiect castigator o finantare in valoare de 32.000 lei, pe care o va directiona catre organizatia non-guvernamentala partenera.

In paralel cu concursul „Sustine un ONG” pentru proiecte propuse de angajati ai companiei Orange, Fundatia Orange deruleaza si concursul „Lumea prin culoare si sunet”, cu fonduri in valoare de 350.000 de euro, pentru proiecte propuse de organizatii non-guvernamentale care au ca beneficiari persoane cu deficiente de auz sau de vaz. Editia 2014 a concursului „Lumea prin culoare si sunet” este in prezent in desfasurare, iar proiectele castigatoare vor fi anuntate in perioada urmatoare.

Anul trecut, proiectele coordonate de angajati ai Orange Romania au contribuit la imbunatatirea conditiilor de viata pentru un numar de peste 320 de beneficiari directi si alti peste 550 de beneficiari indirecti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.