Fundatia Orange a desemnat cei cinci angajati castigatori ai concursului Sustine un ONG!

Orange Sustine un ONG! 2016Fundatia Orange a desemnat castigatorii concursului Sustine un ONG! ce ofera fonduri de 131.700 de lei pentru proiecte de filantropie propuse si coordonate de angajati ai Orange Romania. In 2016, cei cinci castigatori sunt: Mirela Scurina (IT Solution Architect), Paul Ploscar (Shop Manager Arad), Silvia Stan (Sales Quality Correspondent), Ligia Tatucu (Customer Care Representative) si Teglas Rezso (Shop Manager Targu Mures). Cele cinci proiecte sustinute de acestia vor fi implementate in perioada mai – decembrie 2016, iar angajatii Orange vor avea rolul de coordonatori si vor asigura legatura dintre fundatie si institutia partenera.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangePrin Sustine un ONG! incurajam angajatii Orange sa faca mai mult decat voluntariat pentru o cauza in care cred. Astfel, ei invata sa caute surse de finantare, sa scrie un proiect, sa urmareasca implementarea lui si sa faca rapoartele de activitate. In acelasi timp stimulam angajatii sa doneze 2% deoarece prin fondurile colectate ii sustin pe colegii lor care propun proiecte”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv Fundatia Orange.

Proiectele finantate in acest an sunt:

  • Mirela Scurina – „Educatie digitala pentru copiii din Bosanci” alaturi de Asociatia Freedom Smile. In cadrul proiectului, scoala din satul Bosanci (jud. Suceava) va  fi dotata cu 15 calculatoare cu acces la Internet si vor fi organizate cursuri de informatica pentru profesorii de la clasele V-VIII si 30 de elevi si parinti.  Pe de o parte, proiectul doreste sa ii aduca pe copii in era digitala, sa le ofere oportunitatea de a invata prin intermediul Internetului pentru a se integra mai usor si, pe de alta parte, sa faciliteze comunicarea dintre copiii ramasi acasa in satul Bosanci si parintii lor plecati in strainatate.
  • Paul Ploscar – „Outdoor Lab” alaturi de Asociatia Outdoor Life. Proiectul isi propune promovarea si implementarea programelor de „Educatie experientiala outdoor prin aventura” ca metoda didactica nonformala de dezvoltare personala a elevilor cu dizabilitati si a celor care provin din medii sociale defavorizate prin amenajarea unui spatiu – „laborator outdoor”– cu elemente specifice acestui tip de educatie, intr-un parc natural de la periferia orasului Arad.
  • Silvia Stan – „Semnele comorii” alaturi de Asociatia pentru Dezvoltarea Copilului si a Familiei. Proiectul urmareste facilitarea educatiei incluzive prin dezvoltarea mecanismelor de comunicare interpersonala in randul elevilor prin familiarizarea elevilor din scolile de masa cu limbajul mimico-gestual ce le va imbunatati intelegerea fata de persoanele cu deficiente de auz si/sau vorbire. Ȋn cadrul proiectului vor fi organizate ateliere cu participarea atat a elevilor din scolile de masa, cat si a celor cu deficiente de auz. Atelierele vor consta in activitati si jocuri educative, teatru, improvizatie si actiuni de animatie socio-educativa.
  • Ligia Tatucu – „Impreuna oferim sanatate” – alaturi de Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria. Scopul proiectului este oferirea de servicii medicale stomatologice, oftalmologice si analize de laborator unui numar estimativ de 570 de persoane fara venituri si asigurari medicale pentru care sprijinul primit prin acest proiect reprezinta singura lor sansa de vindecare.
  • Teglas Rezso – „Meloterapie si Ritm” alaturi de Asociatia Sanse pentru toti. Arta utilizata ca metoda de terapie faciliteaza procesul de comunicare, invatand copiii cu dizabilitati si pe cei din jurul lor sa constientizeze propriile resurse. In cadrul proiectului, copiii cu probleme emotionale sau cu dizabilitati din Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Nr.1 din Targu Mures sunt ajutati prin intermediul muzicii si a ritmului sa se integreze in societate, rezultatul fiind cresterea calitatii vietii.

In paralel cu concursul Sustine un ONG!, Fundatia Orange deruleaza si programele: Digitaliada, ce sustine educatia digitala in mediul rural si Lumea prin culoare si sunet prin intermediul caruia sunt finantate proiecte propuse de organizatii non-guvernamentale care au ca beneficiari persoane cu deficiente de auz si/sau de vaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.