Fundatia Orange a finantat Platforma Together ce pune in legatura companiile si scolile de la sate

fundatia orangeCu o finantare de 7000 de euro de la Fundatia Orange, Asociatia „Freedom Smile” a dezvoltat proiectul  „Together” o platforma ce pune in legatura directa companiile sau persoanele care doresc sa doneze calculatoare si alte obiecte IT, cu scoli din mediul rural, interesate sa intre in lumea digitala.

Platforma isi propune sa reduca diferentele legate de nivelul de digitalizare al scolilor din sate, in raport cu cele din zonele urbane si sa ofere elevilor din mediul rural acces la tehnologie.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangeScolile romanesti trebuie dotate cu calculatoare, pentru ca elevii sa poata invata mai usor prin intermediul noilor tehnologii. In ziua de azi, digitalul este absolut necesar pentru a te integra in societate si pentru a reusi in proiectele profesionale. Cele mai multe scoli din mediul rural, din lipsa dotarilor, nu reusesc sa ofere elevilor un program de educatie digitala si acces la internet. Platforma Together inlesneste interactiunea dintre companiile care au computere pe care vor sa le doneze si scolile care au nevoie de aceste echipamente”, a declarat Amalia Fodor – Director Fundatia Orange.

Pe langa functia de a conecta companiile care doneaza echipamente IT cu beneficiarii, platforma are si o sectiune de voluntariat, in care se pot inscrie persoanele care se ofera sa predea cursuri de informatica elevilor din mediul rural.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.