Fundatia Orange a finantat realizarea a doua centre dedicate reabilitarii copiilor hipoacuzici

Bucuria Sunetelor OrangeFundatia Orange, a finantat, prin fondul „Lumea prin Culoare si Sunet, realizarea a doua centre de interventie timpurie dedicate reabilitarii copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear.  Acestea au fost inaugurate, recent, la Iasi si Vicovu de Sus, judetul Suceava.

Cele doua centrele de interventie timpurie au fost realizate in cadrul proiectului „Bucuria Sunetelor” al Asociatiei persoanelor cu deficiente de auz „Asculta Viata!”. Parteneri in proiect sunt Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, Liceul Tehnologic Special Bivolarie, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iasi si distribuitorii de implanturi cohleare.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangeIn cei 5 ani de activitate, prin fondul „Lumea prin Culoare si Sunet” am sustinut in mod constant interventia timpurie prin dotarea a sapte spitale din tara cu aparatura de testare a auzului la nou-nascut, dezvoltarea sistemelor de testare auditiva a nou-nascutului in patru spitale, infiintarea unui cabinet de terapie logopedica si consiliere psihologica, trei platforme online de informare si educatie, realizarea de cursuri de specializare pentru profesionisti in reabilitarea copiilor cu implant si, iata acum, infiintarea acestor doua centre dedicate exclusiv reabilitarii verbale si auditive a copiilor cu implant”, a declarat Amalia Fodor, director executiv Fundatia Orange.

Prin intermediul acestor centre sunt realizate structuri specializate in cadrul institutiilor de invatamant de stat, ce beneficiaza atat de echipamentele necesare derularii in bune conditii a procesului de reabilitare, cat si de un personal calificat, datorita activitatilor de formare cuprinse in proiect. Echipamentele speciale cu care sunt dotate centrele contribuie la stimularea auditiva si vizuala a copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear, permit asocierea sunetelor cu imaginile, incurajeaza comunicarea vocala si faciliteaza procesul de reabilitare.

Astfel, copiii cu implant cohlear din zona Moldovei si familiile acestora vor putea sa beneficieze de servicii dedicate de terapie in cele doua centre de interventie timpurie. De asemenea, in cadrul centrelor, familiile copiilor hipoacuzici candidati la implant cohlear primesc suport si informatii cu privire la procesul de reabilitare si la rolul lor ca si co-terapeuti inca din momentul depistarii.

Prin intermediul proiectului, alaturi de inaugurarea centrelor va fi dezvoltat si acreditat un curs de specializare in reabilitarea vorbirii copiilor hipoacuzici cu implant cohlear pentru cadrele didactice din invatamantul de masa din intreaga tara, se vor organiza cursuri, seminarii si workshop-uri pentru 120 de specialisti si 50 de familii, inclusiv cu participarea unor experti straini si va fi realizata o biblioteca online ce cuprinde materiale in limba romana privind reabilitarea copiilor cu implant cohlear.

Proiectul „Bucuria sunetelor” are o valoare totala de 239.640 lei si este finantat de catre Fundatia Orange cu suma de 167.770 de lei in cadrul fondului „Lumea prin Culoare si Sunet”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.