Fundatia Orange a finantat un atelier despre terapia cu animale, prin proiectul „Doctor cu 4 labute”

Doctor cu 4 labute1Fundatia Orange a finantat un atelier despre terapia cu animale, prin proiectul „Doctor cu 4 labute”. Astfel, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti a fost sustinut pentru prima data un atelier despre terapia cu animale, o terapie complementara a carei beneficii sunt recunoscute la nivel international dar care in Romania a patruns relativ de curand.

Echipa de caini si instructori canini ai Asociatiei Clubului Cainilor Utilitari s-au intalnit si au interactionat cu 30 de copii pentru o demonstratie a beneficiilor acestei terapii. Acesta este unul din cele 18 ateliere realizate prin proiectul „Doctor cu 4 labute” finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin intermediul caruia Fundatia Orange ofera fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti a sustinut la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala in cadrul programului UNICO (Universitatea pentru Copii), un atelier in cadrul caruia Conf.dr. Valentina Rujoiu si Lect.dr. Mihaela Popa au povestit despre rolul pe care il au in practica asistentei sociale terapia, educatia si activitatile asistate de animale, iar cei 30 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani au interactionat cu „Doctorii cu 4 labute”- Gigica, Happy, Maya si Happy2.Doctor cu 4 labute2

Proiectul”Doctor cu 4 labute” reprezinta un prim pas in ceea ce priveste sensibilizarea si informarea opiniei publice despre impactul si efectele pozitive generate in contextul interactiunii om-animal. Este nevoie de informare, educatie si exemple concrete care sa demonstreze efectele miraculoase ale echipei multidisciplinare in care exista un “doctor”, “terapeut”, “educator” din alta specie care accepta vulnerabilitatea umana fara a conditiona. Relatia, empatia se creeaza instantaneu, emotiile pot fi mult mai usor declansate si gestionate (in special cele negative) iar rezultatele sunt simtite de catre toate partile implicate”, a spus Conf.dr. Valentina Rujoiu, prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti.

Prin intermediul proiectului „Doctor cu 4 labute” sunt desfasurate programe si activitati terapeutice pentru copii si adolescenti care sufera de afectiuni oncologice sau dizabilitati (fizice, motorii si vizuale), Sindrom Down, Tulburari de Spectru Autist si pentru varstnici. Terapia Asistata de Animale aduce beneficii de ordin fizic, psihic si social in viata persoanelor aflate in suferinta prin imbunatatirea tonusului, a conditiei fizice si a coordonarii, diminuarea depresiei si a nervozitatii, dar si prin reducerea sentimentelor de singuratate si izolare.

Echipa a vizitat in iunie, prima luna de proiect, 42 de copii si adolescenti de la Asociatia Down Plus, Asociatia Invingem Autismul si Asociatia Help Autism. Pe 19 iulie doctorii cu 4 labute vor ajunge la la MagiCAMP, Branesti – Dambovita, iar pe 29 iulie la centrul de batrani Asociatia Sfantul Nicolae si Sfantul Alexandru, Bucuresti.

Proiectul are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.