Fundatia Orange a lansat concursul national #Digitaliada

digitaliada - orangeFundatia Orange a dat startul concursului national #Digitaliada, care premiaza cele mai bune materiale digitale educationale pentru ciclul gimnazial.

Concursul este structurat pe trei categorii: Aplicatii software, Continut digital de tip video si Proiecte didactice.

Competitia se desfasoara pe www.digitaliada.ro, in perioada 22 noiembrie 2018 – 15  februarie 2019, iar materialele vor fi evaluate de o comisie de experti in educatie si continut digital.

#Digitaliada ofera ca premii echipamente electronice si IT in valoare totala de 8000 euro si se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa creeze si sa puna la dispozitia publicului larg materiale didactice in format digital pentru clasele V-VIII.

Incepand cu aceasta editie, se pot inscrie in competitie si elevii de peste 14 ani.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangeIn Romania am sesizat ca dezvoltarea de continut digital este mai degraba in scop de afaceri si sunt foarte putini oameni cu adevarat pasionati de oferirea acestui tip de continut in scop educational. Fundatia Orange isi doreste sa identifice si sa rasplateasca aceste persoane care creeaza continut digital educational din pasiune sau din dorinta de a contribui pur si simplu la educatia copiilor. Astfel, copiii pot avea acces la continut digital educational gratuit de calitate”, a declarat Amalia Fodor, Director al Fundatiei Orange.

Concursul este parte din programul Digitaliada – un program cu o abordare 360 de grade a educatiei digitale, ce ofera in 40 de scoli din mediul rural echipare tehnologica a unui laborator digital, continut educational digital si materiale suport pentru Matematica si TIC,  formare dedicata pentru profesori in utilizarea materialelor digitale la clasa, dar si suport permanent in implementare. La nivel national, prin platforma, sunt puse deja la dispozitia publicului peste 500 de resurse digitale ce pot fi utilizate in procesul de predare-invatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.