Fundația Orange a realizat tutoriale video pentru predarea Matematicii cu instrumente digitale

Tutoriale_Digitaliada_1Fundatia Orange a lansat, in cadrul Digitaliada, primul set de 25 de tutoriale video in sprijinul predarii matematicii cu utilizarea aplicatiei digitale GeoGebra.

Seria celor 25 de tutoriale video dezvoltate vine in completarea materialelor educationale propuse de Digitaliada pe platforma www.digitaliada.ro, in sectiunea eContinut, subsectiunea Materiale Digitaliada. Resursele educationale sunt destinate cadrelor didactice pentru facilitarea procesului de predare, precum si pentru consolidarea cunostintelor si crearea de competente pentru elevi.

Tutorialele video sunt dezvoltate pe niveluri (mediu/avansat) si clase (V-VIII), de la “Proprietati ale triunghiului isoscel/ dreptunghic/echilateral”, pentru clasa a VI-a, la materialele pentru clasa a VII-a si pentru clasa a VIII-a, de exemplu, “Construieste un con circular drept in GeoGebra”. Cum se rezolva o ecuatie sau demonstratia pentru o problema de clasa a VIII-a pot fi regasite in seria celor 25 de tutoriale video.

“Tutorialele sunt un real ajutor atunci cand ne dorim ca un elev sa-si insuseasca modul corect de constructie a unor figuri geometrice sau sa descopere singur anumite proprietati ale figurilor geometrice studiate anterior. Elevii isi vor dori sa reproduca singuri figurile geometrice si sa descopere cat mai multe solutii de rezolvare a unor probleme”, a declarat  Adina Rosca, expert educational in proiectul Digitaliada.

La nivel national, platforma Digitaliada pune la dispozitia cadrelor didactice si a tuturor celor interesati resurse digitale educationale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematica si Informatica (lista aplicatii digitale recomandate, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), peste 500 de materiale pentru alte discipline, propuse de profesori, pasionati IT, precum si de copii cu varste intre 14-18 ani in cadrul concursului anual #Digitaliada. 

Astfel, platforma Digitaliada propune profesorilor o serie de proiecte didactice pentru predarea matematicii si TIC, la clasele V-VIII, utilizand resursele digitale la clasa. Ghidurile dezvoltate de profesorii Digitaliada pentru Matematica si TIC pot fi consultate in sectiunea eContinut/ Materiale Digitaliada – Ghiduri de predare cu ajutorul metodelor digitale.

Aplicatiile recomandate de expertii Digitaliada urmaresc dezvoltarea gandirii algoritmice, prin aplicatiile pentru TIC, si dezvoltarea creativitatii si a gandirii logice prin aplicatiile de matematica. Aplicatiile propuse pot fi gasite in sectiunea eContinut/ Materiale Digitaliada – Aplicatii Digitaliada 2018-2019.

1 Response

  1. Maria spune:

    Foarte tare, poate macar asa or sa vrea si copiii sa invete ceva, ca doar e pe tableta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.