Fundatia Orange: Au fost alese cele 10 scoli din mediul rural in care se va derula Digitaliada

Digitaliada fundatia Orange 33750x2220mm februarie2016_loFundatia Orange a ales cele 10 scoli din mediul rural in care se va desfasura in anul scolar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educatie digitala pentru ciclul gimnazial. Proiectul-pilot are ca scop imbunatatirea performantei scolare a elevilor la materiile matematica si TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor traditionale. Scolile castigatoare au fost selectate p rin concurs de o comisie formata din reprezentanti ai Fundatiei Orange si ai echipei de proiect. Peste 80 de scoli gimnaziale din mediul rural s-au inscris in competitie in perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de scoli au trecut in etapa a doua, in care au avut loc vizite de evaluare in teren si interviuri cu reprezentantii unitatilor de invatamant.

Scolile alese au indeplinit in cea mai mare masura cerintele competitiei, prin cele mai bune dosare de aplicatie si demonstrand o preocupare semnificativa pentru utilizarea metodelor digitale in educatie”, spun initiatorii programului.

Cele 10 scoli selectate sunt:

  • Scoala gimnaziala Comuna Solont, judetul Bacau
  • Scoala gimnaziala nr. 1, Sat Poiana Marului, judetul Brasov
  • Scoala gimnaziala „Tiberiu Morariu”, Sat Salva, judetul Bistrita-Nasaud
  • Scoala gimnaziala „Vasile Voiculescu”, Sat Parscov, judetul Buzau
  • Scoala gimnaziala Luna, Comuna Luna, judetul Cluj
  • Scoala gimnaziala „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, judetul Galati
  • Scoala gimnaziala Sat Bacia, judetul Hunedoara
  • Scoala gimnaziala Muncelu de Sus, Comuna Mogosesti-Siret, judetul Iasi
  • Scoala gimnaziala Comuna Oporelu, judetul Olt
  • Scoala gimnaziala „Samson Bodnarescu”, Sat Galanesti, judetul Suceava

In perioada urmatoare, scolile castigatoare vor primi echipamente electronice si materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, insotite de planuri de lectie. De asemenea, profesorii de matematica si TIC din cele 10 scoli vor beneficia de training specializat, asistenta si consultanta din partea echipei de proiect, pe intreg parcursul acestuia.

Proiectul Digitaliada se desfasoara cu sprijinul Directiei Generale de Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si este implementat de Fundatia Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociatia Actori Europeni, Asociatia Cartea Daliei, Asociatia Societatea Online si Fundatia Noi Orizonturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.