Fundatia Orange: Cabinet de audiologie modern, la Spitalul “Marie Curie”

Fundatia_Orange_Audiosofia_Cabinet_Marie_Curie0Fundatia Orange si Asociatia Audiosofia au inaugurat un cabinet de audiologie modern pentru investigatii de auz si reglaje la implant cohlear la Spitalul “Marie Curie”. Cabinetul va fi definitivat in aprilie 2014 si va fi printre foarte putinele din tara unde se pot face, in acest moment, testare, diagnosticare si tratare a auzului la copiii cu varsta mai mica de 12 luni. Cabinetul a fost realizat prin proiectul “Sunetele viitorului”, initiat de Asociatia Audiosofia, si finantat cu 41.000 de euro in cadrul programuluiFundatia_Orange_Audiosofia_Cabinet_Marie_Curie2 de granturi “Lumea prin culoare si sunet” din 2013 al Fundatiei Orange.

Amalia_Fodor_Fundatia_Orange”Inaugurarea noului cabinet de audiologie din cadrul spitalului “Marie Curie” reprezinta un moment important pentru sistemul medical din Romania, tinand cont de faptul ca in Romania 3 copii din 1.000 se nasc cu probleme de auz. Ne bucuram sa participam la crearea acestui cabinet si speram ca prin intermediul lui sa contribuim la tratamentul unui numar cat mai mare de copii”, a declarat Amalia Fodor, director executiv al Fundatiei Orange.

Primele rezultate au aparut deja, dupa incheierea amenajarii si echiparii cabinetului in perioada iulie-septembrie 2013. Astfel, incepand din august au fost suferit operatii de implant cohlear 16 copii iar 20 de copii se afla pe lista de asteptare. Totodata, pana in noiembrie anul trecut, peste 30 de copii au fost testati pentru auz prin potentiale auditive, dupa ce parintii au semnalat intarzieri in dezvoltarea limbajului expresiv, cel mai mic copil testat avand 7 luni.

De serviciile cabinetului poate beneficia gratuit orice copil care prezinta bilet de trimitere de la medicul de familie.

Potrivit specialistilor, in Romania se nasc anual 200-300 de copii fara auz, la acestia adaugandu-se alte cateva sute care isi pierd auzul dupa nastere.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.