Fundatia Orange continua programul Digitaliada in alte 30 de scoli de la sate

Digitaliada_1Fundatia Orange continua programul Digitaliada si in anul scolar 2017-2018. Astfel, 30 de scoli de la sate intra in noul an scolar cu laboratoare digitale complet echipate si cu materiale digitale educative pentru Matematica si Informatica. 82 de profesori din cele 30 de scoli au participat la sesiuni de formare si au acces la aplicatiile educative instalate pe tablete si la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare si ecrane de proiectie.

Pentru a creste performantele scolare ale elevilor si pentru a-i pregati pentru oportunitatile viitorului, Fundatia Orange a investit in programul Digitaliada de la debut si pana acum 800.000 euro.

Dana Deac OrangeNe dorim sa contribuim la reusita scolara a unui numar cat mai mare de elevi si extindem Digitaliada in alte 20 de scoli pe baza rezultatelor incurajatoare din proiectul-pilot. Cu ajutorul digitalului, 3.400 de elevi de la sate invata astazi Matematica si Informatica la cel mai inalt nivel. Pentru ei Digitaliada inseamna deschiderea de noi drumuri”, a declarat Dana Deac, Presedinte al Fundatiei Orange.Digitaliada_3

Programul promoveaza educatia digitala si incurajeaza utilizarea la clasa a metodelor de lucru interactive si a continutului digital educativ, pentru a creste performantele scolare ale elevilor. Programul include platforma Digitaliada.ro si un proiect dedicat scolilor din mediul rural.

Platforma www.digitaliada.ro incurajeaza crearea si postarea online de continut digital educativ in limba romana ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toata tara. La un an de la lansarea platformei aceasta a inregistrat peste 24.000 de utilizatori unici si peste Digitaliada_4100.000 de vizualizari. Platforma contine 256 materiale digitale educationale si gazduieste concursul anual de materiale digitale #Digitaliada, ce premiaza pasionatii care dezvolta continut educativ original.

In proiectul-pilot desfasurat in anul scolar 2016-2017, 10 scoli gimnaziale de la sate au fost sprijinite sa adopte metode digitale interactive in predarea materiilor Matematica si Informatica. Acestea au fost dotate cu un laborator digital (tablete, laptop-uri, videoproiectoare), un set de aplicatii si jocuri educative incarcate pe tablete, iar profesorii au beneficiat de sesiuni de formare, planuri de lectie si suport tehnic pentru a utiliza resursele digitale la clasa.

Scolile care vor participa la Digitaliada in anul scolar 2017-2018 au fost alese prin concurs. Din 125 de scoli inscrise, 45 au trecut in etapa a doua, in care au avut loc vizite de evaluare si interviuri cu reprezentantii unitatilor de invatamant. Scolile selectate pentru editia a II-a a Digitaliada au indeplinit in cea mai mare masura cerintele competitiei, avand cele mai bune dosare de inscriere si demonstrand o preocupare semnificativa pentru utilizarea metodelor digitale in educatie.

Editia 2017-2018 se va derula cu sprijinul Asociatiei Actori Europeni. Programul Digitaliada se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.