Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR EVENIMENTE

Fundatia Orange: Digitaliada cauta creatori de continut digital educational

Concurs #DigitaliadaFundatia Orange a dat startul celei de-a patra editii a concursului national #Digitaliada, care premiaza cele mai bune materiale educationale digitale.

Ca element de noutate, din acest an, participantii pot inscrie materiale in patru categorii de concurs: Aplicatii, Continut video, Proiectare didactica si Alte materiale educationale. In plus, competitia se deschide si pentru materiale dedicate ciclului de invatamant primar. Pentru ca aceste materiale vor fi folosite la clasa, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulti si va acorda un Premiu de Popularitate. Totodata, din acest an se pot inscrie si elevii cu varsta peste 14 ani, intr-o categorie dedicata exclusiv lor.

Competitia se desfasoara pe www.digitaliada.ro, in perioada 14 ianuarie – 29 februarie 2020, iar Regulamentul concursului poate fi accesat aici. Juriul este format dintr-o comisie de experti in educatie si continut digital, iar concursul este deschis tuturor persoanelor interesate sa creeze si sa puna la dispozitia publicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare de la clasele I-VIII.  #Digitaliada ofera ca premii echipamente electronice si IT in valoare de peste 8.000 de euro.

“Am ascultat cererea invatatorilor din scolile Digitaliada si recomandarile primite din teritoriu si, din aceasta a 4-a editie, extindem competitia si pentru materiale de ciclul primar, unde exista o deschidere foarte mare pentru metode digitale de predare la clasa. Ii incurajam pe toti cei pasionati de educatie digitala sa intre in comunitatea reunita pe platforma si sa contribuie la crearea si utilizarea de resurse educationale deschise.” a declarat Amalia Fodor, Director al Fundatiei Orange.

Concursul face parte din programul Digitaliada – un program cu o abordare 360 de grade a educatiei digitale, ce ofera in 50 de scoli din mediul rural echipare tehnologica a unui laborator digital, continut educational digital si materiale suport pentru Matematica si TIC,  formare dedicata pentru profesori in utilizarea materialelor digitale la clasa, dar si suport permanent in implementare.

La nivel national, prin platforma online www.digitaliada.ro sunt puse deja la dispozitia publicului peste 850 de resurse educationale deschise, pentru ciclul primar si gimnazial, ce pot fi utilizate in procesul de predare-invatare si o sectiune interactiva de Invatare si testare online. De-a lungul celor 3 editii de pana acum au fost inscrise in concurs peste 355 de materiale digitale si au fost acordate 28 de premii, constand in echipamente digitale performante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...